Vepřová žebra z trouby jsou to nejlepší, co kdy ochutnáte!

Milujete-li vepřová žebra a chcete si vychutnat jejich chuť naplno, měli byste zkusit tento jedinečný recept. Stačí, když je necháte marinovat po několik hodin, přidáte k nim pár druhů zeleniny a hodíte do trouby. Nic jiného dělat nemusíte a vychutnáte si velmi jemné a křehké maso. Všichni milovníci tohoto kusu masa by měli zažít, jak dobře mohou chutnat.

Reklama

Co budete potřebovat?

U tohoto receptu nenajdete přesné množství u jednotlivých surovin. Hodně záleží na vaší chuti, velikosti rodiny a ingrediencích, které máte zrovna po ruce. Jednoduše se podívejte na to, kolik toho budete potřebovat pro nasycení své rodiny a podle toho odměřte jednotlivé položky. Koření pochopitelně používejte podle své chuti. Na výrobu vynikajících kotlet se zeleninou potřebujete:

  • žebra,
  • cibule,
  • česnek,
  • petržel,
  • hořčice,
  • rajčata,
  • kalábrijský pepř,
  • pórek,
  • oregano,
  • sůl,
  • olivový olej,
  • plátky citronu.
Shutterstock

Pracovní postup

Všechny druhy zeleniny si připravte a nakrájejte na středně velké kousky. Česnek prolisujte nebo velmi jemně nakrájejte. Žebra ochuťte česnekem, petrželí, hořčicí, pepřem, solí a oreganem. Přidejte olivový olej a nechte maso marinovat. Ideálně byste tento postup měli udělat ráno nebo i večer předtím, než chcete maso upéct a servírovat. Minimálně by se ovšem mělo marinovat po dobu několika hodin. Díky tomu získá nejen úžasnou chuť, ale také velkou jemnost.

Shutterstock

Troubu předehřejte na 150 stupňů. Maso přesuňte do vhodné zapékací formy nebo pekáče, přidejte zeleninu a zakryjte alobalem. Takto připravený pokrm vložte do trouby a pečte po dobu jedné hodiny a dvacet minut. Poté odstraňte alobal a případně slijte přebytečnou tekutinu, která se v pekáči objevila. Pečte maso, dokud nebude dokonale měkké a potom ho můžete servírovat. Jako příloha vám postačí jen pečená zelenina, ale můžete přidat také vařené nebo pečené brambory. Dobrou chuť!

Zdroj: aguanaboca.org

Reklama