Jednoduché trubičky s jemným tvarohovým krémem

Milujete-li kremrole nebo podobné trubičky s krémem, tento recept je rozhodně pro vás. Na samotné trubičky potřebujete jen tři věci a krém budete mít také hotový během pár minut. Díky tomu si velmi rychle užijete levný a velmi dobrý dezert, kterým potěšíte nejen sebe, ale celou rodinu. Navíc si užijete nadýchaný krém a úžasnou pochoutku pro každou příležitost.

Reklama

Co budete potřebovat?

Na tento recept toho vážně nepotřebujete hodně. To je dobrá zpráva, protože díky tomu ho připravíte velmi rychle, snadno a také vás nebude stát tolik peněz. To jsou všechno pozitiva, které vám přinese prakticky každý domácí recept na dezerty. Na těsto pro jemné a krásné trubičky potřebujete:

Reklama
  • vejce – 3 ks,
  • cukr – 80 gramů,
  • mouka – 80 gramů.
Shutterstock

Na krém:

  • tvaroh – 150 gramů,
  • smetana – 100 ml,
  • máslo (změklé) – 50 gramů,
  • moučkový cukr – 120 gramů,
  • vanilka – špetka.

Pracovní postup

Vejce rozklepněte do velké mísy a vyšlehejte mixérem s cukrem. Šlehejte tak dlouho, dokud nezískáte hustou hmotu. Poté jemně vmíchejte prosátou mouku do této směsi. V tuto chvíli máte hotové těsto. Plech vyložte pečicím papírem a pomocí lžíce nebo cukrářského sáčku udělejte na plech kolečka o průměru asi 10 centimetrů. Troubu předehřejte na střední teplotu a vložte do ní připravené těsto. Dávejte pozor, protože se peče velmi rychle a musíte se mít na pozoru, aby se nespálilo.

Shutterstock

Upečené placky ihned po upečení stočte do tvaru kornoutů a takto je nechte vychladnout. Je důležité, abyste je stočili ještě teplé, protože potom už to nepůjde. Mezitím smíchejte v míse všechny ingredience na krém, vyšlehejte je do nadýchaného krému a až budou trubičky o pokojové teplotě a krásně pevné, můžete je naplnit připraveným krémem. Na první pohled připomínají kremrole, ale chutnají mnohem lépe a nejsou zdaleka tak sladké. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: vk.com

Reklama