Vaječné saláty jsou velmi jednoduché a rychlé na přípravu. Chutnají skvěle a můžete si vždy udělat trochu jiný recept, který přinese jiný výsledek. Do každého se používají podobné, ale ne vždy stejné ingredience. Dnešní recept používaly již naše babičky a jistě ho milují i dnes. Vy si ho také můžete vychutnat u sebe doma a potěšit všechny, kdo ho ochutnají.
Co budete potřebovat?
Na první pohled potřebujete poměrně hodně ingrediencí, ale nemusíte se ničeho obávat. Vše zpracujete velmi snadno a rychle. Nejdéle bude trvat, než uvaříte vajíčka natvrdo. Dokonce i naprostý začátečník si může ve své kuchyni připravit vynikající vaječný salát. Stačí, když nakrájíte pár druhů zeleniny a připravíte jednoduchou marinádu. Na výrobu tohoto receptu potřebujete:
- salátová okurka – 1 ks,
- cibule – 1 ks,
- vejce – 4 ks,
- jarní cibulka – 1 svazek,
- tvrdý sýr – 100 gramů,
- majonéza – 3 lžíce,
- ocet – 3 lžíce,
- mletý černý pepř – podle chuti,
- sůl – podle chuti,
- cukr – 2 lžíce,
- voda – 150 ml,
- cibule – 1 ks.
Pracovní postup
Nejdřív si připravte všechny potřebné suroviny. Vajíčka si předem uvařte natvrdo, tedy ve vroucí (osolené) vodě po dobu 10 minut. Salátovou okurku opláchněte čistou vodou a nakrájejte na menší kousky. Nemusíte ji škrábat. Cibuli nakrájejte nadrobno a obojí přidejte do velké mísy. V malé misce smíchejte vodu, ocet, sůl a cukr. Nalijte ji do mísy a nechte zeleninu chvíli marinovat. Mezitím si nakrájejte jarní cibulku na malé kousky a přidejte do mísy.
Vejce uvařte, ihned po uvaření je vložte do studené vody a po vychladnutí je oloupejte. Vejce nakrájejte nožem na malé kousky nebo použijte kovovou mřížku, která se většinou používá pro výrobu bramborového salátu. Zeleninu, která se marinovala ve směsi, sceďte a do mísy přidejte jarní cibulky a vajíčka. Nakonec přidejte majonézu a strouhaný sýr. Nakonec vám stačí jen všechno důkladně promíchat, aby se všechny chutě propojily. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: svetovakuchyna.sk