Vepřové kotlety patří mezi nejoblíbenější typy masa. Hlavní je, že si je musíte správně připravit. Dnešní omáčka vám zajistí, že bude maso nejen velmi chutné, ale také extrémně jemné. To je často problém, který s tímto masem lidé mají. Díky tomuto receptu si na kotletách vždy pochutnáte. Stačí, když použijete všechny uvedené ingredience a potěšíte celou rodinu.
Co budete potřebovat?
Potřebujete-li sváteční oběd na víkend, tohle je ta nejlepší volba. Vepřové kotlety většina lidí miluje a díky naší omáčce budou chutnat dokonale. Hlavně si užijete jemné a měkké maso, které snadno sní i menší děti. A nezapomeňte si k nim připravit svou oblíbenou přílohu a zeleninový salát, které doplní chuť masa. Na recept potřebujete:
- vepřové kotlety – 1 kg,
- dijonská hořčice – ¼ hrnku,
- mletý česnek – 1 lžíce,
- máslo – 2 lžíce,
- med – 5 lžic,
- čerstvý rozmarýn – 1 lžička,
- sůl – podle chuti,
- mletý černý pepř – podle chuti.
Pracovní postup
Troubu si předehřejte na 175 stupňů a připravte si vhodnou zapékací formu, do které se vám vejdou všechny kotlety. Formu vymažte tukem. Každý kus masa dochuťte solí a mletým černým pepřem. Kotlety vložte do připravené zapékací formy a pusťte se do směsi na marinování. V menší misce smíchejte dijonskou hořčici, česnek, med, máslo a nasekaný rozmarýn. Míchejte, dokud se vše nerozpustí a ingredience se nespojí dohromady.
Směs na ochucení můžete vložit na 30 vteřin do mikrovlnné trouby, dokud se vše nerozpustí nebo zahřát v malém rendlíku. Polovinu směsi natřete lžící na jedno stranu kotlet a druhou polovinou potřete druhou stranu masa. Nakonec takto připravené kotlety vložte do předehřáté trouby a pečte po dobu 30 minut nebo dokud nebudou hotové. Podávejte je s omáčkou z pekáče a svou oblíbenou přílohou, např. vařenými bramborami nebo domácími hranolky. Dobrou chuť!
Zdroj: great-easy-recipe.gogorecipe.com