Domácí nanuky vždy chutnají úžasně a většinou nestojí tolik peněz jako kupované. Připravíte si jich totiž poměrně velké množství, které vám vydrží nějakou dobu a potěšíte celou rodinu. Dnešní recept je trochu netradiční, protože se jedná o kokosové nanuky. Něco takového nejspíš v obchodě ani nenajdete. Jestli milujete toto exotické ovoce, vyzkoušejte tento recept. Je to velmi jednoduché a užijete si nespočet krásných nanuků po celý rok.
Co budete potřebovat?
Na domácí kokosové nanuky potřebujete poměrně speciální ingredience, ale velmi snadno je zpracujete do něčeho krásného a chutného. Jakmile všechno spojíte dohromady, získáte velmi chutné nanuky. Jejich struktura bude jemná a během letních (i zimních) měsíců na nich pochutnáte naplno. Na výrobu těchto mražených pochoutek potřebujete:
- sušené mléko – ½ šálku,
- kondenzované mléko – 1 balení,
- smetana – 2 balení,
- mléko – 200 ml,
- celý kokos – 1 ks,
- ztužovač – 1 lžička,
- formy na nanuky.
Pracovní postup
Výroba domácích nanuků je tak jednoduchá, že už si nikdy nekoupíte nanuk z obchodu. Z čerstvého kokosu vyjměte dužinu a nakrájejte ji na malé kousky. Vložte je do mixéru. Přidejte mléko, smetanu, kondenzované mléko, sušené mléko a také ztužovač. Poslední složka zajistí, že budou nanuky nádherně držet a zlepší to jejich strukturu. Zapněte mixér a nechte ho běžet 2-3 minuty, dokud nezískáte hladkou a propojenou směs.
Poté jen rozmixovanou směs nalijte do klasických forem na nanuky. Můžete ji pochopitelně také nalít jen do krabičky a vychutnat si ji jako dřeň. Nanuky vložte do mrazáku a počkejte, dokud neztuhnou. Nejlepší bude, když je tam necháte alespoň do druhého dne, aby dokonale zmrzly. Díky tomu si vychutnáte jejich chuť naplno. Jestli chcete něco lepšího, můžete do něj přidat také nastrouhanou čokoládu nebo čokoládové kousky. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: aguanaboca.org