Nadýchané a trochu netradiční dezerty chutnají vždy velmi dobře. Musíte si jen dát pozor na to, abyste je připravili správně. Na tento recept potřebujete mít již nějaké zkušenosti v kuchyni, ale zaručeně ho zvládnete. A nakonec si pochutnáte na tom nejlepším dortu, u kterého budete mít pocit, že jste se ocitli v nebi. Něco tak dobrého a jemného jste ještě nejedli!
Co budete potřebovat?
Na výrobu tohoto dortu potřebujete jen pár věcí. Musíte ovšem postupovat krok za krokem a hlavně s dezertem zacházet správně po upečení. To je klíčem pro správnou strukturu a nadýchanost dezertu. Velkou výhodou je, že všechny suroviny máte neustále po ruce a můžete si ho připravit kdykoli. Zaručujeme vám, že si pochutnáte. Na tento recept potřebujete:
- vejce – 4 ks,
- cukr – 3 lžíce,
- vanilkový cukr – volitelné,
- kukuřičný škrob – 3 lžíce,
- bílý nebo řecký jogurt – 350 gramů,
- sůl – špetka,
- prášek do pečiva – 1 lžička.
Pracovní postup
Oddělte vaječné bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu a přidejte do nich špetku soli. V jiné míse vyšlehejte žloutky s cukrem, dokud nezískáte světlou pěnu. Můžete přidat také trochu vanilkového cukru. Poté přidejte jogurt a pokračujte ve šlehání mixérem, dokud se všechno nespojí dohromady. Nyní je čas na kukuřičný škrob a prášek do pečiva. Znovu vše promíchejte, protože potřebujete ingredience propojit s existující směsí.
Do této směsi jemně vmíchejte vyšlehané bílky. Připravte si formu, vymažte ji tukem a nalijte do ní připravené těsto. Troubu předehřejte na 160 stupňů a pečte po dobu 30 minut. Poté snižte teplotu na 140 stupňů a pečte dalších 10 minut. Nechte dort vychladnout na pokojovou teplotu a poté ho vložte do lednice na 2-3 hodiny. Vršek si pochopitelně můžete ozdobit podle svého, ale chutná úžasně i samotný bez jiných surovin. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: aguanaboca.org