Křehký dezert s medem a smetanovým krémem

Piškotový základ proložený nadýchaným krémem je snem mnoha lidí. Tohle je přesně to, po čem mnoho lidí touží a běhá do cukrárny. Místo toho si můžete přesně takový dezert vyrobit doma ve vlastní kuchyni. Není to vůbec tak složité, jak si nyní představujete, i když se příprava domácího koláče s krémem a polevou může zdát jako velká výzva.

Reklama

Co budete potřebovat?

Na výrobu receptu potřebujete poměrně hodně ingrediencí, ale všechny najdete snadno v potravinách po celý rok a zpracujete je velmi rychle a efektivně. Stačí, abyste postupovali krok za krokem a měli po ruce vše, co je níže uvedené. Na těsto potřebujete:

  • vejce – 6 ks,
  • moučkový cukr – 18 dkg,
  • máslo – 6 dkg,
  • vlažný med – 3 lžíce,
  • mléko – 5 lžic,
  • mouka – 60 dkg,
  • prášek do pečiva – 2 lžičky,
  • sůl – špetka.
Shutterstock

Na krupicovou náplň:

  • mléko – 7 dcl,
  • krupice – 7 lžic,
  • vanilkový cukr – 1 lžička,
  • máslo – 20 dkg,
  • moučkový cukr – 25 dkg,
  • citronový nebo meruňkový džem – 1 sklenice.
Reklama

Na kakaovou polevu:

  • moučkový cukr – 6 lžic,
  • kakao – 2 lžíce,
  • voda – 5 lžic,
  • olej – 1 lžíce,
  • máslo – 10 dkg.

Pracovní postup

V první řadě si připravte náplň. Uvařte krupici ve sladkém mléce a vařte, dokud nezískáte hustou směs. Poté ji nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Mezitím smíchejte ve velké míse moučkový cukr, vejce, máslo, vlažný med, mléko, mouku, sůl a prášek do pečiva. Všechno důkladně promíchejte stěrkou a rozdělte na čtyři stejné části, abyste si mohli upéct několik vrstev pro výsledný dezert. Nalijte těsto do plechu vymazaného a vysypaného moukou.

Shutterstock

Po upečení musíte získat čtyři tenké pláty hotového těsta. Troubu předehřejte na 180 stupňů a každý plát pečte po dobu 5 minut. Nyní přidejte do krupicové náplně vyšlehané máslo, vanilkový cukr a citronovou šťávu. Vše důkladně promíchejte. První a třetí vrstvu potřete připravenou náplní, na prostřední vrstvu použijte meruňkový džem. Smíchejte suroviny na polevu (kromě oleje a másla), vařte je 2 minuty. Poté směs stáhněte z ohně a přidejte olej s máslem. Zalijte dezert a máte hotovo!

Zdroj: volimokuhati.com

Reklama