Nejlepší nakládaná zelenina na zimu! Připravujeme ji v průběhu léta už roky! V naší rodině tento tradiční recept prostě nesmí chybět!

Na zimu si zvykneme z letní sklizně zavařovat čalamády nebo kyselé okurky. Zkuste nyní odložit osvědčené recepty bokem a připravte si něco mnohem komplexnějšího a chutnějšího. Například takový fantastický nakládaný salátek, který Vám rozjasní zimní večery vzpomínkou na teplé léto.

Reklama

Co budete potřebovat?

  • 1 kg okurek
  • 1 kg rajčat
  • 1 kg paprik
  • 1 kg cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 2 svazky kopru
  • 3,5 litru vody
  • 200 g krystalového cukru
  • 5 lžiček soli
  • 3 dl kyseliny octové
  • 15 kuliček celého pepře
  • 3 bobkové listy

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

V první řadě si dobře omyjte a vysterilizujte sklenice. Na dno sklenice umístěte trochu kopru, stroužek česneku a pár kuliček pepře.

Zeleninu omyjte a očistěte, okurky nakrájejte na silnější kolečka, cibuli na kolečka, papriku na plátky a rajčata na kolečka, nebo na měsíčky. Dodržujte i posloupnost. Spodní vrstvu by měly tvořit cibule, na nich by měla být paprika, na ní okurky a na samém vrchu rajčata.

Když máte zeleninu naloženou ve sklenicích, připravte si nálev. Uvařte vodu, přidejte sůl a cukr, ocet a bobkový list. Nechte přejít varem a potom nalévejte ještě za horka na zeleninu. Sklenice klasicky uzavřete a otočte dnem vzhůru, aby víčka lépe držela. Hotovo!

Přejeme dobrou chuť!

Reklama