Chcete jedinečný recept na koblihy, které nemusí kynout? Domácí sladká snídaně může být hotová během chvilky a ještě k tomu ji snadno naplníte vynikajícím citronovým krémem. Jestli máte rádi kombinaci sladkých a kyselých tónů, tento recept vám bude chutnat. Navíc nemusíte čekat, až koblihy nakynou a usmažíte je ihned po připravení těsta. Jak na to?
Co budete potřebovat?
Na výrobu nepotřebujete nic speciálního ani zvláštního. Všechny ingredience máte jistě neustále ve své kuchyni, a proto si můžete tyto úžasné koblihy připravit kdykoli dostanete chuť. Navíc všechno připravíte během chvilky a pochutnáte si s rodinou na skvělé snídani. Na výrobu samotných koblih budete potřebovat:
- mouka – 2 ½ hrnku,
- vejce – 2 ks,
- prášek do pečiva – 1 balíček,
- zakysaná smetana nebo bílý jogurt – 300 gramů,
- cukr – 3-4 lžíce,
- vanilkový cukr – podle chuti,
- sůl – špetka.
Na citronový krém:
- citronová šťáva a kůra – 2 citrony,
- vejce – 2 ks,
- máslo – 4 dkg,
- cukr – 10 dkg.
Pracovní postup
Připravte si velkou mísu smíchejte postupně všechny ingredience, které potřebujete na těsto koblih. Míchejte, dokud nezískáte dokonale hladké těsto. Následně si připravte hlubokou pánev a nalijte do ní dostatečné množství oleje. Lžící oddělujte vhodně velké kusy a smažte je v horkém oleji, dokud nebudou hotové. Když necháte v pánvi dostatek místa, kobliha by se měla otočit na druhou stranu sebe. Jestli se to nestane, otočte ji a smažte i z druhé strany.
Poté si připravte citronový krém. Rozpusťte si máslo, přidejte ostatní ingredience a vařte ve vodní lázni, dokud nezískáte krémovou strukturu. Koblihy nechte vychladnout na pokojovou teplotu a nakrojte je nebo úplně rozkrojte. Naplňte každou z nich citronovým krémem a nakonec zasypte moučkovým cukrem. Takto jemné a vynikající koblihy jste ještě nikdy nejedli. Navíc citronový krém není zrovna běžný a přinese jedinečnou chuť. Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť!