Jednoduchý a rychlý dezert s jemným krémem

Ve vlastní kuchyni si můžete snadno a rychle připravit dezerty, které vypadají a chutnají jako z cukrárny. Dnešní recept vás o tom velmi jednoduše přesvědčí. Velmi snadno a rychle si připravíte nadýchaný a vynikající dezert, který v sobě spojuje sladké a kyselé tóny v dokonalém poměru. Na tuto pochoutku nepotřebujete téměř nic a zaručeně si pochutnáte.

Reklama

Co budete potřebovat?

Dezert se skládá z nadýchaného piškotu a pudinkového krému. Na každou z těchto složek potřebujete jen pár věcí a zajistíte si jedinečnou chuť i strukturu dezertu. Samotná výroba je také jednoduchá a suroviny poměrně levné. Na výrobu piškotového základu potřebujete:

  • hladká mouka – 400 gramů,
  • studené máslo – 200 gramů,
  • moučkový cukr – 150 gramů,
  • zakysaná smetana – 1 lžíce,
  • vejce – 1 ks,
  • citronová kůra – z 1 citronu.

Na krém:

  • zakysaná smetana – 500 gramů,
  • cukr – 150 gramů,
  • mléko – 500 ml,
  • vanilkový pudink – 2 balíčky,
  • citronová šťáva – z 1 citronu.

Pracovní postup

Ve velké míse smíchejte mouku, moučkový cukr a nastrouhanou citronovou kůru. Přidejte máslo z lednice nakrájené na kostičky. Pomocí prstů ho promíchejte s moukou, abyste získali směs podobnou drobence. Poté přidejte vejce a lžíci zakysané smetany. Míchejte, dokud nezískáte hladké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a vložte do lednice na 30 minut. Mezitím si můžete připravit lahodný a velmi jemný krém, který bude fungovat jako náplň.

V misce smíchejte pudink s cukrem a několika lžicemi mléka. Zbytek mléka přiveďte k varu v hrnci a poté do něj přidejte připravenou směs. Vařte po dobu 3 minut nebo dokud nezhoustne. Pudink nalijte do jiné nádoby a zakryjte ji potravinářkou fólií. Nechte krém vychladnout, promíchejte ho mixérem a přidejte šťávu z jednoho citronu se zbytkem zakysané smetany. Znovu míchejte, dokud nezískáte hustý a nadýchaný krém. A předehřejte si troubu na 170 stupňů.

Shutterstock

Sestavte si vynikající dezert

Hotové těsto rozdělte na dvě stejné části a rozválejte na velikost vašeho plechu na pečení. Plech vyložte pečicím papírem a položte do něj první kus těsta. Párkrát ho propíchněte vidličkou. Poté na něj rovnoměrně naneste připravený krém a zakryjte druhým plátem těsta. Ten také jemně propíchejte vidličkou. Dezert pečte po dobu 40 minut v předehřáté troubě. Po upečení ho nechte vychladnout na pokojovou teplotu a zasypte moučkovým cukrem. Přejeme dobrou chuť!

Reklama
Reklama