Nejlepší recept na domácí zmrzlinu na horké léto!

Na zmrzlinu se všichni těšíme, když se začne blížit léto. Nemusíte se ovšem spoléhat jen na stánky venku. Domácí zmrzlina je mnohem lepší a také zdravější. Připravíte si ji jednoduše, rychle a vychutnáte si její jedinečnou chuť jen pár hodin po samotné výrobě. A zvládnete to i v případě, že nemáte doma zmrzlinovač nebo jste tuto pochoutku nikdy nepřipravovali.

Reklama

Co budete potřebovat?

Na domácí zmrzlině si vždy pochutnáte a také na ní potřebujete jen pár věcí. Dnes vám představíme recept na čokoládovou pochoutku, kterou se vyplatí mít v mrazáku během celého léta. Na výrobu potřebujete:

  • vaječné žloutky – 2 ks,
  • vanilkový cukr – 1 lžička,
  • cukr krystal – 50 gramů,
  • citronová kůra – z 1 citronu,
  • mléko – 500 ml,
  • kukuřičný škrob – 25 gramů,
  • hořká čokoláda – 80 gramů,
  • citronová šťáva – z 1 citronu (asi 50 ml),
  • kondenzované mléko – 70 gramů,
  • sýr ricotta – 100 gramů,
  • smetana ke šlehání – 200 ml.
Shutterstock

Pracovní postup

Do hrnce rozklepněte vejce a přidejte cukr. Obojí smíchejte metličkou. Za stálého míchání přidejte do směsi vanilkový cukr a nastrouhanou citronovou kůru. Důkladně promíchejte. Za stálého míchání přilijte mléko a kukuřičný škrob. V tuto chvíli můžete pod hrncem zapnout sporák. Nastavte mírnou teplotu, pokračujte v míchání a směs vařte, dokud nezhoustne. Nasekejte čokoládu na kousky a vsypte ji do připravené směsi. Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.

Reklama

Po uvaření nalijte směs do čisté mísy, zakryjte ji alobalem a nechte vychladnout. Vymačkejte si citronovou šťávu, abyste ji měli připravenou. Sceďte ji do samostatné misky, přidejte k ní kondenzované mléko a vyšlehejte mixérem. Do této směsi přidejte smetanový sýr a důkladně promíchejte. Přidejte smetanu ke šlehání a důkladně prošlehejte. Nakonec přidejte také čokoládovou směs a důkladně prošlehejte. Vše přeneste do skleněné formy a zakryjte alobalem.

Shutterstock

Zmrzlinu máte téměř hotovou!

Nádobu vložte do mrazáku minimálně na dvě hodiny. Poté ji můžete podávat. Nemusíte nutně používat skleněnou nádobu, postačí vám jakákoli miska, kterou můžete uložit do mrazáku. Pochopitelně si nemusíte připravit pouze čokoládovou zmrzlinu, ale také vanilkovou nebo ovocnou. Musíte jen trochu přizpůsobit proces a vyměnit čokoládu za jinou surovinu. V každém případě si pochutnáte na domácí zmrzlině mnohem více než na zmrzlině ze stánku. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: plnyhrniec.dobrenoviny.sk

Reklama