Kuřecí maso s lahodnou omáčkou z trouby!

Kuřecí prsa patří mezi nejoblíbenější a nejlevnější kusy masa, které si můžete koupit. Navíc si je můžete připravit na mnoho způsobů. Dnes si představíme velmi jednoduchý recept, který připravíte za pár minut a budete mít jídlo pro celou rodinu. Navíc nepotřebujete téměř nic, takže jde o velmi ekonomický pokrm. A pochutnají si velcí i malí.

Reklama

Co budete potřebovat?

Na výrobu lahodného pokrmu nepotřebujete vždy drahé suroviny. Pravda je, že vám stačí jen pár jednoduchých a levných ingrediencí, které vám dohromady dají vynikající jídlo. Skvělé je, že si také můžete pokrm přizpůsobit tím, že použijete svůj oblíbený druh sýra nebo jiné bylinky. Pokaždé tedy může výsledek chutnat trochu jinak. Na recept potřebujete:

  • kuřecí prsa – 2 ks,
  • smetana (33%) – 100 ml,
  • vejce – 2 ks,
  • rajče – 1 ks,
  • sýr – 60 gramů,
  • italské bylinky – podle chuti,
  • sůl – podle chuti,
  • mletý černý pepř – podle chuti.
Shutterstock

Pracovní postup

V první řadě opláchněte maso, osušte ho papírovými utěrkami a nakrájejte na kousky. Vložte je do zapékací mísy. V čisté misce rozšlehejte vejce, smetanu a všechno koření (včetně soli). Máte-li po ruce také zakysanou smetanu, můžete ji klidně použít. Tato směs bude fungovat jako lahodná a jemná omáčka. Omáčkou přelijte maso a všechno důkladně promíchejte, aby se v ní obalil každý kousek masa. Rajče nakrájejte na kousky a nastrouhejte sýr na hrubém struhadle.

Shutterstock
Reklama

Troubu předehřejte na 200 stupňů. Až bude pořádně vyhřátá, vložte do ní připravený pokrm a pečte po dobu 35 minut. Do omáčky si můžete přidat jakékoli koření, které máte rádi. Jako příloha fungují skvěle vařené nebo šťouchané brambory. Jídlo si vychutnáte také s rýží. Kuřecí pokrmy z trouby jsou velmi jednoduché a připravíte je rychle. Díky tomu se hodí jako rychlá večeře pro rodiny, ale stejně tak ho můžete použít jako jídlo na slavnostní stůl. Přejeme dobrou chuť!

Reklama