Letní ovocný dezert připravíte snadno během pár minut

Domácí dezerty nemusí vypadat všechny stejně a také vám nemusí zabrat hodiny, abyste je připravili. Ovocný krém vyrobíte za pár minut a pochutnáte si na něm v horkém létě ještě více než na buchtě nebo koláči. Proto vám dnes přinášíme recept na velmi jemný a lahodný krém, který můžete připravit pro celou rodinu. Připravíte si totiž hned čtyři porce.

Reklama

Co budete potřebovat?

Zdravé recepty na sladké pochoutky nejsou samozřejmostí, ale tento vás potěší. Malinový krém totiž neobsahuje lepek, cukr, mléko ani vejce. Je ideální na léto a můžete ho klidně servírovat i malým dětem starším jeden a půl roku. Vychutnáte si ho úplně všichni a s domácími malinami bude ještě lepší. Na výrobu potřebujete jen:

Reklama
  • jáhly – 50 gramů (nebo 25 gramů rýže a 25 gramů jáhel),
  • bílé tofu – 200 gramů,
  • javorový sirup – 4 lžíce,
  • čerstvé maliny – 100-150 gramů,
  • sůl – špetka.
Shutterstock

Pracovní postup

Jáhly (nebo jáhly s rýží) propláchněte studenou vodou. Přesuňte je do hrnce se čtyřnásobkem vody a špetkou soli. Až se budou vařit po dobu 10 minut, přidejte k nim tofu nakrájené na větší kostky. Pokračujte ve vaření dalších 10-15 minut. Tofu by mělo být ponořené do vody. Jestli jí máte málo, klidně do hrnce dolijte horkou vodu. Na konci varu se musí většina vody vsáknout do jáhel. Jestli máte vody stále hodně, nechte směs ještě vařit, anebo vypněte oheň, zakryjte hrnec poklicí a nechte směs odpočívat.

Shutterstock

Uvařené jáhly s tofu promíchejte s javorovým sirupem (případně medem) a rozmixujte do hladka. Přidejte dvě třetiny malin (dokud je směs teplá) a znovu promixujte. Jestli chcete krém ještě sladší, můžete klidně přidat sladidlo. Jen si pamatujte, že to vždy musíte udělat ve chvíli, kdy je krém ještě teplý. Nakonec směs rozdělte do skleniček (mělo by to stačit na čtyři porce) a ozdobte čerstvými malinami. Dezert můžete podávat teplý i studený. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: jimejinak.cz

Reklama