Lahodný domácí kebab z trouby s jemnou omáčkou

Všichni milovníci kebabu nebo ražniči by měli dávat pozor. Dnešní recept připomíná oboje a pochutnáte si na něm ve svém domově. Musíte se jen ujistit, že máte doma vše potřebné a začít s porcováním masa. Vepřovou krkovici si můžete připravit mnoha způsoby a tento chutná jednoduše skvěle. Řekneme vám, jak dosáhnout nejlepšího výsledku.

Reklama

Co budete potřebovat?

Kvalitní krkovice a slanina jsou základem tohoto jídla. A nezapomeňte ani na přílohu, kterou potřebujete. Nejlepší jsou hranolky. Připravte si všechny uvedené ingredience a pusťte se do práce. Pálivou papriku můžete vynechat, jestli budete jídlo servírovat dětem. Na domácí kebab potřebujete:

  • slanina – 200 gramů,
  • vepřová krkovice – 800 gramů,
  • směs koření šašlik – 3-4 lžíce,
  • paprika (žlutá, červená a zelená) – 3 ks,
  • velká cibule – 2 ks,
  • olivový olej – 1-2 lžíce,
  • česnek – 2 stroužky,
  • rajčatový protlak – 1 lžíce,
  • kari koření – 1-2 lžíce,
  • sladká paprika – 1 lžíce,
  • pálivá paprika – 1 lžíce,
  • hnědý cukr – 1 lžíce,
  • worcesterská omáčka – 1 lžíce,
  • jablečný ocet – 2 lžíce,
  • krájená rajčata z plechovky – 200 ml,
  • kečup – 300 gramů,
  • jablečná šťáva – 200 ml,
  • sůl – podle chuti,
  • mletý černý pepř – podle chuti.
Shutterstock

Pracovní postup

Vepřovou krkovici nakrájejte na menší kousky. Všechny potřete směsí koření šašlik a nechte 30 minut marinovat, aby získaly tu nejlepší chuť. Slaninu si nakrájejte na 3 cm široké proužky. Papriky očistěte a nakrájejte na kousky. Cibuli také očistěte a nakrájejte na osminy. Česnek oloupejte a jemně nasekejte. Velkou pánev s malým množstvím tuku zahřejte na střední teplotu. Vložte do ní slaninu a osmažte do křupava. Poté ji vyndejte a položte na stranu. Zvyšte teplotu sporáku a vložte do pánve kostky masa.

Shutterstock

Opečte ho ze všech stran, vyjměte ho z pánve a dejte stranou. Snižte teplotu a vložte do pánve cibuli s paprikou. Přidejte olivový olej a zeleninu trochu osolte. Restujte 5 minut, přidejte česnek a restujte další 1 minutu. Poté přidejte protlak, kari, sladkou i pálivou papriku a restujte 2-3 minuty. Zasypte cukrem a nechte 2 minuty karamelizovat. Zalijte octem, jablečnou šťávou, omáčkou, kečupem a rajčaty. Promíchejte a přiveďte k varu. Přidejte maso a vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů na 45 minut. Poté ho vařte ještě 10-15 minut, dokud maso nezměkne. Podávejte s hranolky. Dobrou chuť!

Zdroj: kochen-und-backen.kora-show.live

Reklama