Bramborový salát s tuňákem a vařenými vejci

Saláty jsou ideální nejen na horké dny, ale také pro všechny, kdo se snaží jíst zdravě. Nemusíte jíst pouze saláty plné zeleniny, po kterých budete mít během chvilky hlad. Místo toho se zaměřte na saláty, které pracují se sytějšími ingrediencemi. Právě proto vám přinášíme dnešní recept. Když dáte dohromady brambory, vejce a tuňáka, potěšíte své tělo na dlouhou dobu.

Tento salát je mnohem sytější než je obvyklé, ale díky tomu nebudete mít brzy hlad. Zároveň je velmi zdravý. Z brambor před vařením odstraníte většinu škrobu, přidáte chutného tuňáka, vejce natvrdo, kvalitní olivový olej a koření. Díky tomu si pochutnáte a nemusíte se trápit tím, když si dáte trochu větší porci. Tento pokrm je totiž neuvěřitelně zdravý a zároveň velmi chutný.

Shutterstock

Co budete potřebovat?

Pro tento recept potřebujete jen pár věcí, ale užijete si bramborový salát plný chutí a vůní. Nebojte se toho, že potřebujete jen pár ingrediencí, protože si stále pochutnáte na vynikajícím pokrmu. Hlavní je, aby všechny suroviny byli čerstvé a velmi kvalitní. Díky tomu si pochutnáte a navíc podpoříte své zdraví. Na tento vynikající salát si připravte:

  • brambory – 4 ks,
  • tuňák – 3 plechovky,
  • vejce natvrdo – 4 ks,
  • extra panenský olivový olej – podle chuti,
  • sůl – podle chuti,
  • mletý černý pepř – podle chuti,
  • tymián – podle chuti,
  • zelené olivy (volitelné) – podle chuti.

Pracovní postup

V první řadě si oškrábejte brambory a opláchněte je pod tekoucí vodou. Nakrájejte je na malé kousky a vložte do mísy. Znovu brambory opláchněte, abyste odstranili velkou část škrobu. Brambory zalijte vodou a osolte ji. Nechte je takto odpočívat po dobu 30 minut. Poté brambory ještě jednou opláchněte čistou vodou, vložte je do hrnce, zalijte vodou, jemně osolte a vařte na prudkém ohni po dobu 5 minut. Poté je sceďte a nechte vychladnout.

Shutterstock

Mezitím si také uvařte vejce natvrdo jako obvykle. Po uvaření vložte vejce ihned do studené vody, oloupejte je a nechte vychladnout. Plechovky s tuňákem sceďte, aby vám zůstane jen samotné maso. Brambory a tuňáka vložte do velké mísy, dochuťte solí a pepřem, přidejte kapku kvalitního olivového oleje a tymián. Všechno jemně promíchejte, abyste brambory příliš nerozmačkali. Poté přidejte vejce rozkrojená napůl nebo na čtvrtky a znovu rychle promíchejte. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: omas-leckere-rezepte.servi.tn