Velmi chutná bábovka s vlašskými ořechy

Domácí bábovka je naprostá klasika, kterou miluje každý z nás. Pravdou je, že po nějaké době vás její chuť začne trochu nudit, a proto je čas na změnu. Z tohoto důvodu pro vás máme jedinečný recept, do kterého přidáte strouhaná jablka a nasekané vlašské ořechy. Díky tomu budete mít trochu pocit, že jíte štrůdl, ale zároveň si stále pochutnáte na své oblíbené bábovce.

Reklama

Co budete potřebovat?

Velkou výhodou každé bábovky je fakt, že na ní nepotřebujete skoro nic. Stačí vám jen běžné suroviny na pečení. A v dnešním případě také jablka a vlašské ořechy. Vyzkoušejte tento recept a garantujeme, že si všichni pochutnají. Po ochutnání budete připravovat tuto variantu bábovky možná častěji než klasický recept. Na výrobu potřebujete:

  • vejce – 4 ks,
  • cukr – 180 gramů,
  • olej – 80 ml,
  • mouka – 200 gramů,
  • prášek do pečiva – 1 sáček,
  • jedlá soda – 1 lžička,
  • žlutá jablka – 3 ks,
  • nasekané vlašské ořechy – 1 lžíce,
  • skořice – 1 lžička,
  • cukr – 1 lžíce.
nmd.mk

Pracovní postup

V první řadě si připravte těsto na bábovku. Ve velké míse smíchejte vejce s cukrem. Poté přidejte olej a promíchejte. Nakonec přidejte do mísy také prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a jedlou sodou. Důkladně promíchejte. Jablka oškrábejte, odstraňte jádřince a nastrouhejte na hrubém struhadle do samostatné mísy. Vymačkejte z nich přebytečnou tekutinu a přidejte jemně nasekané vlašské ořechy, skořici a cukr. Tuto směs důkladně promíchejte.

Shutterstock

Nyní si připravte formu na bábovku. Vymažte ji máslem a vysypte moukou. Do formy nalijte polovinu připraveného těsta, přidejte ořechovou směs a zalijte druhou polovinou těsta. Troubu si předehřejte na 160 stupňů a bábovku pečte po dobu 30 minut. Po upečení vyzkoušejte špejlí, jestli je těsto hotové (nesmí se lepit na špejli). Poté nechte bábovku vychladnout, vyklopte ji na talíř a zasypte moučkovým cukrem jako obvykle. Uvnitř bude jemná a užijete si ořechovou i jablečnou chuť. Dobrou chuť!

Zdroj: nmd.mk

Reklama