Lahodné jídlo se zelím a čedarem, které si zamilujete

Netradiční recepty většinou bývají nejlepší. A s tímto receptem navíc získáte možnost, jak efektivně zpracovat zbytek zelí, brambor a mrkve, které nechcete vyhodit. Jde o skvělou možnost, jak snížit odpad ve své kuchyni a zároveň si pochutnat na skvělém jídle. Vyzkoušejte ho a zajisté nebudete litovat.

Reklama

Co budete potřebovat?

Tento krásný pokrm se skládá ze tří částí a každou z nich připravíte během pár minut. Proto neváhejte a připravte si vše potřebné. Výroba vám zabere jen pár minut a pochutnáte si na jídle, které jste ještě nikdy nejedli. Na výrobu potřebujete:

Reklama
  • zelí – 300 gramů,
  • brambory – 2 ks,
  • mrkev – 2 ks,
  • paprika – 1 lžička,
  • kopr – podle chuti,
  • čerstvá petrželka – podle chuti.
Shutterstock

Na omáčku:

  • vejce – 4 ks,
  • olivový olej – 4 lžíce,
  • mléko – 4 lžíce,
  • mouka – 4 lžíce,
  • mletý černý pepř – podle chuti,
  • sůl – podle chuti,
  • prášek do pečiva – 6 gramů.

Na ozdobu:

  • strouhaný sýr čedar – 50 gramů,
  • sezamová semínka – podle chuti,
  • kmín – podle chuti.

Pracovní postup

Zelí si jemně nakrájejte. Brambory a mrkev oškrábejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Papriku očistěte od zrníček a nakrájejte na malé kostičky. Poté si připravte omáčku. Ve větší mísy vyšlehejte vejce s olivovým olejem a mlékem do nadýchané pěny. Poté směs dochuťte solí a pepřem. Přidejte také prosátou mouku a prášek do pečiva. Důkladně promíchejte, abyste získali hladkou a homogenní směs. Připravte si pánev, nalijte do ní trochu olivového oleje a orestujte na něm zeleninu na středním ohni.

Shutterstock

Počkejte, dokud nebude zelenina krásně měkká. Poté přidejte čerstvý kopr a petrželku podle chuti. Zeleninu nasypte do zapékací formy a zalijte omáčkou. Troubu předehřejte na 180 stupňů a celý pokrm pečte po dobu 25 minut. Směs by měla během pečení krásně zhoustnout. Po upečení zasypte pokrm strouhaným sýrem, sezamovými semínky a kmínem podle chuti. Vložte ho na 5 minut do trouby, aby se sýr rozpustil a máte hotovo. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: irecept.cz

Reklama