Není nic lepšího než jemné maso v lahodné omáčce. Jestli si chcete připravit jedinečné jídlo a máte rádi hořčici, uložte si tento recept. Vždy si pochutnáte a potěšíte celou rodinu, protože nebudete mít jídlu jen obyčejný řízek s bramborem. Místo toho maso povýšíte na něco mnohem lepšího, měkčího a chutnějšího. A příprava je přitom neuvěřitelně jednoduchá.
Co budete potřebovat?
Kvalitní a čerstvé maso je základ. Proto si ho nezapomeňte koupit v masně těsně před přípravou. Jinak potřebujete jen dva druhy hořčice a pár ingrediencí, které máte neustále doma. Pokrm bude hotový během chvilky a hodí se skvěle jako víkendový oběd pro celou rodinu. Omáčka chutná nejlépe čerstvá a není vhodné ji ohřívat. Na recept si připravte:
- vepřové nebo kuřecí plátky – 4 ks,
- plnotučná hořčice – 2 lžíce,
- dijonská hořčice – 1 lžíce,
- smetana ke šlehání – 250 ml,
- cibule – 1 ks,
- máslo – 2 lžíce,
- olej – 1 lžíce,
- hladká mouka na obalení,
- sůl – podle chuti,
- mletý černý pepř – podle chuti.
Pracovní postup
Maso očistěte a lehce naklepejte jako řízky. Osolte a opepřete ho z obou stran. Poté každý kousek mas obalte v mouce. Na pánvi si rozehřejte trochu másla s olejem a plátky osmažte z každé strany dozlatova. Následně je vyndejte z pánve a zatím odložte stranou. Nyní se můžete pustit do omáčky. Do pánve, kde se smažilo maso, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme dozlatova. Poté přidejte také oba druhy hořčice a vše promíchejte.
Nakonec do pánve přilijte také smetanu, promíchejte a nechte pár minut prohřát. Počkejte, dokud celá omáčka trochu nezhoustne. Stačí jen pár minut a získáte nádhernou hustou a krémovou omáčku. Vraťte do omáčky usmažené maso, zakryjte pokličkou a nechte ho pár minut dusit na mírném ohni. Kuřecí i vepřové maso díky tomu vstřebá chuť omáčky a také krásně změkne. Nezapomeňte také na přílohu v podobě bramborové kaše nebo rýže. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: irecept.cz