Krásné a lahodné řezy s ovocem a zakysanou smetanou

Reklama

Piškotový základ s čerstvým ovocem a pudinkovým krémem je to nejlepší, co můžete chtít od domácího dezertu. Na léto jde o ideální volbu, protože je velmi lehký a připravíte ho poměrně snadno i rychle. Potřebujete jen pár surovin a celý dezert si můžete přizpůsobit podle toho, jaký druh ovoce použijete. Jestli máte na zahradě jahody, maliny nebo borůvky, klidně použijte od všeho trochu.

Co budete potřebovat?

Reklama

Nadýchané domácí dezerty jsou skvělé na horké dny. A velkou výhodou tohoto dezertu je fakt, že vypadá jako z cukrárny. Díky tomu ho můžete velmi jednoduše použít jako pohoštění pro své hosty. Uvidíte, že budou nadšení a překvapení, že jde o domácí výrobu. Na přípravu piškotového základu potřebujete:

  • vejce – 5 ks,
  • cukr – 200 gramů,
  • voda – 100 ml,
  • olej – 100 ml,
  • polohrubá mouka – 250 gramů,
  • prášek do pečiva – ½ balíčku.
Shutterstock

Na krém:

  • mléko – 1 litr,
  • vanilkový pudink – 3 balíčky,
  • vanilkový cukr – 1 balíček,
  • cukr – 4 lžíce,
  • máslo – 1 lžíce,
  • zakysaná smetana – 2 kelímky,
  • moučkový cukr – malé množství,
  • čerstvé nebo kompotované ovoce – podle chuti.

Pracovní postup

Reklama

Vaječné žloutky vyšlehejte s cukrem do jemné a nadýchané pěny. Poté do směsi přidejte olej, vodu a prosátou mouku s práškem do pečiva. Vaječné bílky vyšlehejte do pevného sněhu a přidejte je do připraveného těsta. Poté vše důkladně promíchejte. Vyšší plech vyložte pečicím papírem a nalijte do něj připravené těsto. Troubu předehřejte na 180 stupňů a základ pro celý dezert pečte po dobu 15-20 minut. Pokud chcete mít základ tmavý, přidejte do těsta 2 lžíce kakaového prášku.

Shutterstock

Po upečení nechte piškot vychladnout. Poté na něj vyskládejte ovoce podle svého výběru a připravte si krém. Do hrnce vložte mléko, vanilkový pudink, vanilkový cukr a cukr. Vše uvařte podle návodu a do horkého pudinku nakonec přidejte lžíci másla. Nechte krém vychladnout a poté do něj přidejte zakysanou smetanu a trochu moučkového cukru. Prošlehejte ho a naneste na dezert. Vše můžete nakonec ozdobit nastrouhanou čokoládou. Vložte do lednice ztuhnout. Dobrou chuť!

Zdroj: irecept.cz

Reklama