Recept na jablečný perník s čokoládovou polevou

Reklama

Perník patří mezi nejjednodušší a nejlepší buchty, které si můžete doma připravit během pár minut. Když do nich přidáte strouhaná jablka, zajistíte si mnohem chutnější a jemnější variantu, která není vůbec suchá. To je největším benefitem tohoto receptu. Jablko navíc přinese další chuťové tóny a vršek zalijete kvalitní čokoládou, což jen podpoří výslednou chuť, vůni i vzhled dezertu.

Co budete potřebovat?

Reklama

Všechny potřebné ingredience jistě máte většinu času doma. Díky tomu si můžete tento perník připravit kdykoli. Jakmile dostanete chuť na něco sladkého, ale chcete při pečení použít ovoce, spolehněte se na tento recept. Většinu surovin použijete na těsto, ale nezapomeňte ani na kvalitní hořkou čokoládu na zalití celého dezertu. Na výrobu těsta potřebujete:

  • jablka (strouhaná) – 600 gramů,
  • hladká pšeničná mouka – 500 gramů,
  • cukr krystal – 350 gramů,
  • ořechy (nasekané) – 50 gramů,
  • olej – 2 dcl,
  • vejce – 4 ks,
  • kakaový prášek – 2 lžíce,
  • jedlá soda – 1 lžička.
plnyhrniec.dobrenoviny.sk

Na ozdobení:

  • džem,
  • šlehačka (33%) – 200 ml,
  • hořká čokoláda – 200 gramů.

Pracovní postup

Reklama

Do velké mísy vložte mouku, nastrouhaná jablka, cukr, nasekané ořechy, vejce, olej, kakaový prášek a jedlou sodu. Máte-li rádi skořici, můžete do směsi přidat také jednu lžičku mleté skořice. Vše důkladně promíchejte. Potřebujete získat hladké a homogenní těsto. Plech s vyššími okraji vyložte pečicím papírem nebo ho vymažte máslem a vysypte moukou. Nalijte do něj připravené těsto a pomocí stěrky ho vyrovnejte, abyste získali všude stejně vysoké těsto.

Shutterstock

Troubu předehřejte na 180 stupňů a pečte po dobu 30 minut. Po upečení se ujistěte pomocí špejle, že je těsto vážně hotové. Nesmí se na špejli lepit. Po vychladnutí těsto potřete tenkou vrstvou marmelády podle své chuti. Domácí marmeláda pochopitelně chutná nejlépe. Nakonec uvařte smetanu, dokud nezhoustne. Odložte ji stranou na 10 minut a poté do ní vmíchejte rozpuštěnou čokoládu. Tuto směs naneste na vršek perníku. Nechte čokoládu ztuhnout nebo plech vložte do lednice a máte hotovo. Dobrou chuť!

Reklama