Domácí paštika ze tří druhů masa

Reklama

Paštiku najdete v každém obchodě. Do většiny z nich se používá více druhů masa a stejně tak je můžete využít také při domácí výrobě. Domácí paštika je mnohem chutnější, zdravější a máte přehled o tom, co se v ní skrývá. A její výroba je přitom neuvěřitelně jednoduchá, i když si hodně lidí myslí, že je to neuvěřitelně těžké. Dokážeme vám, že to zvládnete i ve své kuchyni.

wesolakuchnia.blogspot.com

Co budete potřebovat?

Reklama

Tři druhy masa, česnek a koření. Nic jiného nepotřebujete a vždy si pochutnáte na vynikající paštice na čerstvém pečivu. Hodí se také na celodenní výlety nebo dovolené, když si nechcete své svačiny kupovat někde za chovu. A výroba je tak jednoduchá, že vám to vyrazí dech. Na výrobu této lahodné paštiky potřebujete:

  • vepřové maso – 3 kg,
  • kuřecí prsa – 1 ks,
  • krůtí prsa – 1 kg,
  • majoránka – 4 lžíce,
  • sůl – 2 lžíce,
  • mletý černý pepř – 1 lžíce,
  • česnek – 1 hlávka,
  • voda – 1 sklenice.

Pracovní postup

Maso nakrájejte na proužky nebo středně velké kostky. Poté je umelte nahrubo. K mletému masu přidejte čtyři prolisované stroužky česneku, sušenou majoránku, sůl, mletý černý pepř a vodu. Vše důkladně promíchejte. Všechno se musí dokonale propojit, abyste získali homogenní směs. Připravte si sklenice, ve kterých budete paštiku skladovat. Nezapomeňte ji důkladně umýt a sterilizovat, stejně jako víčka sklenic. Jakmile je budete mít připravené, můžete se pustit do plnění.

wesolakuchnia.blogspot.com
Reklama

Rozmělněným masem naplňte čisté sklenice a na vršek každé z nich přidejte jeden celý stroužek česneku. Sklenice zavařte ve vroucí vody. První den je vařte po dobu jedné hodiny a nechte vychladnout. Druhý den se k nim vraťte a zavařujte je další hodinu. Jestli chcete, aby vám paštika vydržela i na cestách a dovolených, udělejte tento proces ještě jednou. Paštiku skladujte v lednici. Vydrží vám dva až tři měsíce a skvěle se hodí na čerstvé pečivo. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: wesolakuchnia.blogspot.com

Reklama