Cuketa je vskutku úžasná zelenina a v současnosti velmi populární. Nejenže ji tedy nyní koupíte úplně všude, ale navíc je i vynikající a lehká na přípravu. Pokud jste tedy i Vy této zelenině propadli a hledáte nějaký nový recept, jeden tu pro Vás mám a ne ledajaký.
Cuketa zpestří Váš jídelníček, můžete ji totiž použít jak jako přílohu k masům, tak jako jednohubky. Nutno dodat, že s bylinkami chutná úplně nejlépe. Odbočme však zpět k našemu dnešnímu receptu.
Smažená cuketa s česnekem a ořechy bude nyní konkurovat i Vašim nejlepším masovým receptům. Ptáte se sami sebe, zda-li je to vůbec možné? No zkuste to a uvidíte!
[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?
- 1 cuketu
- 3 stroužky česneku
- čerstvou petrželku
- hrst vlašských ořechů
- olej
- sůl a pepř dle chuti
Jak na to?
Cuketu si nejprve omyjte a oloupejte. V případě, že má nějaká jadérka, klidně je vykrojte. Pokud však máte mladou cuketu, klidně nechte i slupku a semínka. Cuketu nakrájejte na drobná kolečka, podobně jako krájíte brambory.
Do pánve si nalijte olej a položte ji na mírný plamen. Do rozehřátého oleje pak postupně vložte cuketu a opečte ji tak, aby byla zlatavé barvy. Na pánvi ji však neopékejte příliš dlouho, protože se může stát, že by se uvnitř stala kašovitou a to nechceme.
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Petrželku omyjte a nasekejte nadrobno. Česnek protlačte najemno a vlašské ořechy rozmixujte, případně posekejte nadrobno nožem.
V misce nakonec smíchejte nať, česnek, ořechy, sůl, pepř a trochu olivového oleje. Směs přidejte k cuketě a vše spolu dobře promíchejte.
Smažená cuketa nebyla nikdy chutnější, alespoň dle našich zkušeností! Díky ořechům totiž získá neobvyklou chuť a Vaše kuchyň tak bude vonět nádhernou vůní. Toto jídlo bude chutnat i nejmladším členům rodiny, kteří zeleninu zrovna v oblibě nemají. Nevěříte? Vyzkoušejte!
Dobrou chuť přejeme!