Nepečený dort s krémem, který vás krásně osvěží v horku

Reklama

Nepečené dezerty jsou ideální hlavně na léto, protože si v kuchyni (a celkově doma) neuděláte ještě tepleji kvůli troubě. Na dnešní recept troubu vůbec nepotřebujete. Postačí vám jen hrnec, chvilka na sporáku, mixér a zapékací forma. Když dáte vše správně dohromady, pochutnáte si na čokoládovém dezertu a výroba vám zabere jen chvilku.

Co budete potřebovat?

Na první pohled potřebujete poměrně hodně ingrediencí, ale pouze se vám to zdá. Ve skutečnosti všechno zpracujete během chvilky a získáte nejen krásný, ale  také velmi chutný dezert. Nezapomeňte si jen připravit vhodnou formu a nechat si dost času navíc před podáváním, protože musí ztuhnout v lednici. Na výrobu potřebujete:

  • sušenky – 2 balení,
  • mléko – 1 litr a 1/2 hrnku,
  • máslo – 3 lžíce,
  • koňak – 1 panák,
  • kukuřičný škrob – 1 hrnek,
  • čokoláda na vaření – 1 balení,
  • cukr krystal – 1 hrnek,
  • smetana – 1 kelímek,
  • moučkový cukr – 1 hrnek,
  • strouhaná čokoláda na ozdobu.
Shutterstock

Pracovní postup

Do hrnce nalijte mléko, přidejte kukuřičný škrob a cukr. Za stálého míchání uvařte směs na středním ohni a počkejte, dokud krém nezhoustne. Jakmile získá hustou strukturu, stáhněte hrnec z ohně a přidejte čokoládu na vaření a máslo. Vše důkladně promíchejte a počkejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Nechte směs vychladnout po dobu asi 10 minut. Mezitím si připravte vhodnou formu a rozlámejte sušenky. Použít můžete jakýkoli oblíbený druh.

Shutterstock
Reklama

Sušenky přidejte do krému a promíchejte. Přidejte koňak, znovu promíchejte a směs přesuňte do připravené formy. Vložte vše do lednice a počkejte, dokud celá směs neztuhne. Mezitím si můžete připravit krém ze smetany na šlehání a moučkového cukru. Jakmile směs ztuhne, můžete povrch potřít připraveným krémem a vše ozdobit také nastrouhanou čokoládou na vaření. Poté dezert nakrájejte na jednotlivé porce a každou z nich můžete ozdobit také čerstvou třešní. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: xrysessyntages.gr

Reklama