Jednoduchý recept pro dokonalé hranolky za 5 minut!

Reklama

Domácí hranolky jsou ta nejlepší příloha k pokrmům, jakou si můžete představit. Většina lidí si stěžuje na jejich křupavost, protože je špatně připravují. Pravdou je, že většina lidí vůbec netuší, jak si je připravit správně. Velmi důležité je, abyste se zbavili maximálního množství škrobu. Právě to zajistí, že si užijete zvenku křupavé a uvnitř jemné hranolky. A jejich příprava vám přitom zabere jen pár minut.

Co budete potřebovat?

Nepotřebujete pochopitelně nic zvláštního. Důležitý je hlavně postup před pečením v troubě. V dnešním receptu se hranolky nesmaží. Pečení je mnohem zdravější a výsledek nebude vůbec mastý. Zkuste dnešní recept a tuto přílohu si již v obchodě nikdy nekoupíte. Domácí varianta je mnohem lepší, když se neučíte správný postup. Na výrobu potřebujete:

  • brambory – 3 ks,
  • rostlinný olej – 1 lžíce,
  • sůl – podle chuti,
  • majonéza – 1 lžíce,
  • mletá paprika – 1/2 lžíce.
Shutterstock

Pracovní postup

V první řadě si musíte oškrábat všechny brambory. Odstraňte všechny nečistoty a nedokonalosti, protože potřebujete získat dokonalé čisté a čerstvé brambory. Poté je nakrájejte do tvaru hranolek. Vložte je do hluboké mísy a zalijte vodou. Přidejte sůl podle chuti a promíchejte. Poté hranolky opláchněte a přeceďte. Nakonec je vložte do čisté misky a zalijte je vodou. Hranolky znovu důkladně properte a znovu přeceďte. Po tomto kroku je osušte papírovou utěrkou.

Shutterstock
Reklama

Osušené hranolky vložte do čisté misky. Přidejte k nim majonézu a rostlinný olej. Důkladně zeleninu promíchejte, aby se suroviny dostali na každý kousek. Poté přidejte další sůl, mletou papriku a znovu vše důkladně promíchejte. Plech vyložte pečicím papírem a vysypte na něj hranolky (v jedné vrstvě). Troubu předehřejte na 215 stupňů a pečte po dobu 40 minut. Hotové hranolky ihned podávejte nebo je nechte vychladnout a před podáváním je ještě dochuťte solí. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: plnyhrniec.dobrenoviny.sk

Reklama