Jemný dort s ovocným základem je velká pochoutka, kterou by si jednou za čas měl doma připravit každý. Velkou výhodou tohoto receptu je fakt, že ho zvládne úplně každý. Na první pohled jsou recepty na dorty těžké, ale tento zvládnete velmi snadno a rychle. A nemusíte mít ani žádné kulinářské znalosti. Stačí, když se budete držet postupu krok za krokem.
Co budete potřebovat?
Stačí vám jen pár jednoduchých ingrediencí a získáte lahodný dezert pro celou rodinu. Jako základ použijete čerstvé ovoce podle svého výběru, my jsme použili broskve. Poté nezapomeňte na kondenzované mléko a nakonec snadné a rychlé těsto. Na výrobu tohoto krásného a vynikajícího dortu si připravte:
- mouka – 350 gramů,
- cukr krystal – 160 gramů,
- vejce – 3 ks,
- rostlinný olej – 150 ml,
- mléko – 250 ml,
- prášek do pečiva – 1 lžíce,
- vanilkový cukr – podle chuti,
- kondenzované mléko – 395 gramů,
- broskve – 450 gramů,
- olej.

Pracovní postup
Vejce rozklepněte do misky a prošlehejte. Přidejte k nim cukr a důkladně promíchejte. Do směsi přidejte také olej, mléko a znovu vše promíchejte. Nakonec do těsta prosejte mouku s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Vše důkladně promíchejte, dokud nezískáte homogenní a hladké těsto. Připravte si zapékací formu a vymažte ji máslem. Na dno vyskládejte broskve nakrájené na plátky. Ovoce zalijte kondenzovaným mlékem a poté připraveným těstem.

Troubu si předehřejte na 200 stupňů a dezert pečte po dobu 200 stupňů. Jestli nemáte po ruce broskve, můžete použít i jiné druhy čerstvého ovoce. Po upečení zkontrolujte špejlí, jestli je těsto hotové a nechte dezert vychladnout. Poté ho můžete podávat nedočkavým členům rodiny, kteří si chtějí pochutnat na domácím broskvovém dortu. Neuvěříte, jak úžasnou chuť získáte díky pár minutám v kuchyni a navíc ušetříte za drahé a velmi nezdravé pochoutky. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: fun.9999999views.com