Japonský okurkový salát vás překvapí svou chutí

Reklama

Japonci patří mezi národy, které se stravují velmi zdravě a zároveň je jejich kuchyně oblíbená po celém světě. Jestli si chcete pochutnat na trochu jiném salátu ze salátových okurek, máte jedinečnou příležitost. Není na tom nic těžkého, ale potřebujete trochu netradiční ingredience, které nemáte běžně ve své kuchyni. Výsledek je ovšem neuvěřitelně dobrý a stojí za trochu námahy při nákupu.

Co budete potřebovat?

Japonské recepty jsou jednoduché, ale využívají suroviny, které u nás nejsou vůbec běžné. Sezamová semínka možná máte doma, ale rozhodně budete muset vyrazit do obchodu a pár věcí si dokoupit. Nebojte se, protože se vám vyplatí a navíc je použijete také v jiných japonských receptem. Jestli chcete objevit tuto kuchyň, podobné ingredience se vám budou hodit. Na tento recept potřebujete:

  • japonská okurka – 1 ks,
  • mořská sůl – 1 lžíce,
  • rýžový ocet – 3 lžíce,
  • cukr – 2 lžíce,
  • bílá a černá sezamová semínka – 2 lžíce,
  • sezamový olej – podle chuti,
  • sůl – podle chuti,
  • mletý černý pepř – podle chuti.
Shutterstock

Pracovní postup

Připravte si všechny ingredience, které potřebujete na recept. Poté očistěte okurku a důkladně ji umyjte, protože ji použijete i se slupkou. Nakrájejte ji na kolečka pomocí mandolíny na zeleninu. Potřebujete totiž získat velmi tenké plátky. Při použití si dávejte pozor na prsty a vždy používejte ochranný kryt, protože je břit neuvěřitelně ostrý. Jestli mandolínu doma nemáte, nakrájejte okurku nožem. Zabere to více času, ale výsledek bude stejně dobrý.

Shutterstock
Reklama

Do nepřilnavé pánve nasypte sezamová semínka a opékejte je na mírném ohni. Zvýrazňuje to jejich chuť. Po opečení je nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Poté do pánve (bez semínek) dejte cukr a ocet. Přiveďte směs k varu na středním ohni a vařte za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí. Poté nechte směs vychladnout. Do mísy s nakrájenými okurkami přidejte opražená sezamová semínka a nakonec také připravený dresink z cukru a octa. Důkladně promíchejte a můžete podávat. Dobrou chuť!

Zdroj: emagrecercomvidaesaude.com.br

Reklama