Brambory jsou nejen tradiční česká zelenina, ale také jsou velmi levné. Proto z nich můžete snadno a rychle připravit pokrm, na kterém si pochutná celá rodina a nemusíte se obávat, že vás to bude stát celou výplatu. Dnešní recept je trochu netradiční a na první pohled připomíná pastýřský koláč, ale s použitím kuřecího masa. Díky tomu je výsledek lehčí a méně mastný.
Co budete potřebovat?
Rodinné jídlo si můžete připravit velmi jednoduše z pár ingrediencí. Je pouze na vás, co použijete na náplň a bramborovou kaši si také připravíte neuvěřitelně snadno. Nakonec musíte jen všechno sestavit a hodit na chvíli do trouby. Nic jiného nepotřebujete k tomu, abyste získali nejchutnější plněné brambory pod sluncem. Na výrobu potřebujete:
- brambory – 1 1/2 kg,
- česnek – 1 stroužek,
- sůl – podle chuti,
- mletý černý pepř – podle chuti,
- trhané kuřecí maso – podle chuti,
- smetanový sýr – podle chuti,
- mozzarella – podle chuti,
- šunka – podle chuti,
- slanina – podle chuti,
- pepperoni – podle chuti,
- rajčata – podle chuti.
Pracovní postup
Brambory (se slupkou) uvařte v hrnci s česnekem. Poté vše (včetně česneku) oloupejte a propasírujte přes lis na brambory. Musíte získat bramborovou kaši s česnekem. Dochuťte ji solí, pepřem, oreganem a petrželkou. Nepřidávejte žádnou tekutinu do kaše. Připravte si zapékací formu a vymažte ji máslem, olejem nebo margarínem. Poté si připravte všechny ingredience, které chcete použít pro naplnění pokrmu. Záleží pouze na vás, co všechno použijete a v jakém množství.
Do vymazané formy rozložte vrstvu bramborové kaše, která bude působit jako dno pokrmu. Vrstva nemusí být příliš silná. Poté na dno přidejte šunku, která utěsní všechny ostatní ingredience od brambor. Na šunku položte mozzarellu, trochu smetanového sýra, trhané kuřecí maso a nakonec rajčata nakrájená na kolečka. Vše uzavřete větší vrstvou bramborové kaše. Připravený pokrm vložte do trouby předehřáté trouby na střední teplotu a pečte, dokud vršek nezíská zlatou barvu. Dobrou chuť!
Zdroj: emagrecercomvidaesaude.com.br