Ať máte chuť na zmrzlinu nebo klasický zmrzlinový sendvič, nemusíte běžet do obchodu a utrácet hodně peněz. Místo toho si nakupte pár surovin (nezapomeňte na své oblíbené sušenky) a pusťte se do přípravy. Je to velmi jednoduché, rychlé a získáte hned dvě příchutě zmrzliny najednou. Díky tomu budou sendviče nejen chutnější, ale také mnohem krásnější.
Co budete potřebovat?
Z pouhých šesti ingrediencí získáte pochoutku, která zmizí z lednice během chvilky. Děti si ji zamilují a vy si připomenete své dětství. Postup také není náročný a vše zvládnete během pár minut. Začněte ovšem s výrobou včas, protože zmrzlina potřebuje pár hodin na to, aby krásně ztuhla. Podívejme se, jaké suroviny potřebujete na výrobu domácích zmrzlinových sendvičů:
- šlehačka – 500 ml,
- kondenzované mléko – 200 ml,
- sušenky – 200 gramů,
- mléko – 100 ml,
- kakaový prášek – 2 lžíce,
- vanilkové aroma – 1 lžička.
Pracovní postup
V první řadě mixérem vyšlehejte šlehačku do tuhé pěny. Přidejte kondenzované mléko a důkladně promíchejte. Krém rozdělte na dvě části. Do jedné přidejte kakaový prášek a do druhé části přidejte vanilkové aroma. Díky tomu získáte hned dvě příchuti zmrzliny během jediné přípravy. U tohoto kroku byste mohli skončit a jen vložit zmrzlinu do mrazáku ztuhnout. Jestli si chcete pochutnat na něčem ještě lepším a máte chuť na zmrzlinové sendviče, můžete pokračovat.
Připravte si vhodnou nádobu. Sušenky namočte do mléka a polovinu z nich vyskládejte na dno formy. Musíte je dát velmi těsně k sobě, abyste získali nejlepší výsledek. Zalijte je vanilkovou směsí a poté kakaovou částí. Můžete si vytvořit také více vrstev, abyste získali barevnější dezert. Výsledný vzhled je pouze na vás a vaší fantazii. Na vršek vyskládejte druhou polovinu sušenek. Zakryjte formu alobalem a vložte ji do lednice nebo mrazáku minimálně na 3 hodiny. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: ketkes.com