Jednoduchý a levný recept dokáže velmi snadno nahradit drahé dezerty z cukrárny. Dnešní recept se skládá jen z pár ingrediencí, které snadno najdete v každém obchodě. Navíc si ho můžete přizpůsobit podle svých chutí a vždy si užít trochu jinou pochoutku. Na první pohled možná vypadá recept trochu zvláštně. Uvidíte, že výsledek vás mile překvapí svou jednoduchostí i jedinečnou chutí.
Co budete potřebovat?
Pár mléčných produktů, želé a ovoce vám poskytne jeden z nejlepších dezertů, jaké si můžete v létě připravit. Anebo si na něm pochutnejte v zimě, kdy vám připomene letní měsíce a svěžest. Pochutnáte si celý rok a také po celý rok najdete snadno v obchodě ingredience, které jsou zapotřebí na výrobu. Na ovocný dezert si připravte:
- mléko – 240 ml,
- ananasové želé – 2 balení,
- kondenzované mléko nebo hustá smetana – 1 litr,
- hrozny bez pecek (nebo jiné ovoce).
Pracovní postup
V první řadě zahřejte mléko, dokud nebude horké. Přidejte do něj dvě balení ananasové želatiny a mixujte ji 2 minuty, dokud se nerozpustí. Přidejte do směsi zakysanou smetanu nebo kondenzované mléko a šlehejte směs další 2 minuty. V tuto chvíli již máte hotovou směs na zalití ovoce, na které mát zrovna chuť. Dnes budeme pracovat s hroznovým vínem, protože je v létě velmi osvěžující. Dávejte si jen pozor, abyste si pořídili hrozny bez pecek.
Připravte si vhodnou formu a na dno vyskládejte hrozny, plátky broskví nebo jiné ovoce. Mléčnou směsí (stále teplou) zalijte ovoce a nechte dezert stát na kuchyňské lince, dokud nevychladne. Poté ji vložte na několik hodin do lednice, aby mohla pořádně ztuhnout. Získáte velmi lehký dezert, který se hodí jen tak na chuť nebo dokonce na sváteční stůl. Podle zvoleného ovoce si užijete výslednou chuť, ale také vzhled. Každé z nich mu také propůjčí trochu jinou barvu. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: skarbnychka-retseptiv.com.ua