Sušenkový dezert bez pečení hotový za 15 minut

Reklama

Nepečené dezerty vám většinou zaberou jen pár minut, ale musíte si nějakou dobu počkat, než ztuhnou v lednici. Dobrou zprávou je, že v kuchyni strávíte jen chvilku, což je velmi pozitivní. Zbytek doby můžete věnovat rodině nebo svým koníčkům a po pár hodinách si pochutnat na domácí sladkosti. Dnešní recept připomíná dort, ale místo těsta použijete své oblíbené sušenky.

Co budete potřebovat?

Pár surovin na samotný dortík a dvě ingredience na polevu jsou to jediné, co potřebujete. Většinu z nich máte jistě doma ve své kuchyni, takže možná nebudete muset ani na nákup. Uvidíte, že si pochutnáte a navíc dezert vypadá krásně na talíři, takže ho můžete použít i pro své hosty. Na výrobu tohoto krásného a chutného dezertu potřebujete pouze:

  • sušenky – 450 gramů,
  • vanilková smetana Dr. Oetker – 2 balíčky,
  • mléko – 6 dl,
  • šlehačka – 2 dl.
Shutterstock

Na ozdobu:

  • hořká čokoláda – 150 gramů,
  • máslo – 1 lžička.

Pracovní postup

Reklama

V první řadě si připravte šlehačku od Dr. Oetkera podle návodu. Smetanu vyšlehejte mixérem a poté do ní přidejte připravený krém. Sušenky si rozdělte na tři části. Jednou částí vyskládejte dno zapékací formy nebo plechu tak, aby byly všechny těsně u sebe. Krém si rozdělte na dvě části a jednu z nich rozetřete na připravenou vrstvu sušenek v zapékací formě. Nyní rozprostřete do formy další vrstvu sušenek stejným způsobem jako v prvním případě.

Shutterstock

Druhou část krému rovnoměrně rozetřete na druhou vrstvu sušenek. A nakonec krém zakryjte poslední částí sušenek. Poté si ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem. Míchejte, abyste získali nádherně jemnou a krémovou polevu. Polevou zalijte celý dezert a celou formu vložte minimálně na 2 hodiny do lednice. Sušenky potřebují změknout a krém s polevou naopak ztuhnout. Poté máte hotovo a můžete se pustit do ochutnávání tohoto jedinečného dezertu. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: otletdivak.hu

Reklama