Nepečené dezerty si připravíte velmi rychle, snadno a potom je stačí nechat pár hodin v lednici. Když přidáte dva druhy krémů, želé a ovoce, získáte vynikající a nádhernou pochoutku.
Co budete potřebovat?
Na výrobu toho sice potřebujete poměrně hodně, ale se vším si snadno poradíte. Navíc je vše velmi levné, takže vás celý dezert vyjde jen na pár korun. Na talíři přitom vypadá jako z cukrárny, takže ho můžete servírovat i hostům. Na základ potřebujete:
- sušenky (např. biscotti) – 400 gramů.
Na vanilkový krém:
- mléko – 700 ml,
- žloutky – 3 ks,
- cukr – 5 lžic,
- vanilkový cukr – 2 balíčky,
- kukuřičný škrob – 3 lžíce,
- máslo (měkké) – 100 gramů.
Na kakaovou vrstvu:
- máslo – 250 gramů,
- moučkový cukr – 3 lžíce,
- kakaový prášek – 3 lžíce,
- vejce – 1 ks (nebo 2 žloutky).
Na ovocnou vrstvu:
- červené želé (jahodové, malinové, třešňové) – 1 balení,
- horká voda – 400 ml,
- čerstvé nebo mražené ovoce – 150-200 gramů.
Pracovní postup
Formu o velikosti 25×35 cm vyložte pečicím papírem. Na dno vyskládejte sušenky. Na vanilkový krém zahřejte mléko (500 ml) s vanilkou v hrnci. V čisté misce vyšlehejte žloutky s cukrem, škrobem a zbytkem mléka. Vařte na mírném ohni, dokud směs nezhoustne. Nechte trochu vychladnout a přidejte měkké máslo. Míchejte, dokud se nerozpustí. Polovinu krému rozprostřete na sušenky ve formě. Vyskládejte druhou vrstvu sušenek a zalijte je druhou částí vanilkového krému.
Na kakaovou vrstvu vyšlehejte máslo s moučkovým cukrem a kakaovým práškem do nadýchané pěny. Přidejte celé vejce nebo žloutky a důkladně promíchejte. Tuto směs naneste opatrně do formy a rovnoměrně je rozetřete. Vložte na 30 minut do lednice, aby oba krémy ztuhly. Nyní si připravte želé podle návodu, ale použijte 400 ml vody, aby bylo husté. Nechte ho trochu vychladnout a půlku nalijte do formy. Vyskládejte na něj ovoce a zalijte zbytkem želé. Vložte do lednice na 4 hodiny (ideálně přes noc). Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: bukvarche.com