Netradiční omeleta ze sáčku překvapí svou jemností

Reklama

Na výrobu omelety většinou potřebujete nějaký tuk a pánev. U dnešního receptu nepotřebujete ani jedno. Místo toho si musíte připravit plastový sáček nebo sklenici a hrnec s vodou. Jestli neradi smažíte nebo nemáte po ruce pánev, tento recept se vám bude líbit. Navíc si tímto způsobem omeletu snadno připravíte také při kempování a pochutnáte si na stejně dobré snídani jako doma.

Co budete potřebovat?

Na omeletu nepotřebujete nic jiného, než vejce, mléko a špetku soli. Zbytek přidejte podle své chuti a nálady. Jestli máte rádi omelety s rajčaty, šunkou nebo sýrem je pouze na vás. Dochutit a ozdobit si můžete snídani podle svého a pochutnat si na snídani nebo lehké večeři přesně tak, jak to máte rádi. Na základní ingredience ovšem nesmíte zapomenout. Na jedinečnou omeletu potřebujete:

  • vejce – 3 ks,
  • mléko – 150 ml,
  • sůl – špetka.
bukvarche.com

Pracovní postup

Vejce prošlehejte mixérem nebo vidličkou. Nemusíte je šlehat dlouho, stačí je jen krátce promíchat. Poté přidejte mléko a znovu směs prošlehejte. Vezměte plastový sáček a nalijte do něj vaječnou směs. Jestli máte speciální pečicí sáček, klidně ho použijte. Další možností je použití sklenice. Směs nalijte do sklenice a uzavřete ji gumovým víčkem. Ve víčku udělejte jeden či dva otvory. Jestli máte k dispozici jen kovové víčko, nezavírejte ho úplně, aby do sklenice mohl vzduch.

bukvarche.com
Reklama

Sklenici vložte do malého hrnce se studenou vodou. Pod sklenici položte ještě jedno gumové víčko, abyste zabránili prasknutí skla. Omeletu tímto způsobem vařte po dobu 10-20 minut. Záleží na počtu vajec a objemu hrnce. Do směsi můžete přidat také šunku, koření, strouhaný sýr nebo rajčata podle chuti. Hotovou omeletu ze sáčku nebo sklenice vyndejte z nádoby a ihned podávejte. Vršek můžete zasypat čerstvou nasekanou pažitkou. Zkuste tento netradiční recept a užijte si jeho úžasnou chuť!

Zdroj: bukvarche.com

Reklama