Nepečený dezert s vanilkovým krémem a čokoládovou polevou

Reklama

Nepečené dezerty jsou nejen jednoduché a levné, ale také velmi osvěžující. Jestli chcete mít na talíři něco chutného, sladkého a lahodného, vyzkoušejte dnešní recept. Potřebujete na něj jen pár věcí a s přípravou budete hotoví během chvilky. Díky tomu můžete strávit většinu dne s rodinou a zároveň všechny potěšit s jedinečným dezertem.

Co budete potřebovat?

Na základ i vrstvy dezertu potřebujete své oblíbené sušenky. Můžete si pochopitelně upéct vlastní, anebo jednoduše koupit nějaké v obchodě. Díky tomu si ušetříte práci a užijete si chuť, kterou máte velmi rádi. V kuchyni s tímto receptem strávíte jen chvilku a získáte krásný i chutný dezert pro celou rodinu. Navíc můžete do výroby zapojit i děti. Hlavní je, abyste měli po ruce všechny ingredience:

  • domácí sušenky (nebo vaše oblíbené z obchodu) – 50 dkg,
  • vanilkový pudinkový prášek – 2 balíčky,
  • mléko – 9 dl,
  • cukr – 8 lžic,
  • vanilkové aroma – 2 lžičky,
  • šlehačka – 2 dcl.
Shutterstock

Na polevu:

  • hořká čokoláda – 150 gramů,
  • máslo – 1 lžička,
  • šlehačka na ozdobu.

Pracovní postup

Reklama

Do čistého hrnce nasypte pudinkový prášek. Zalijte ho mlékem, přidejte cukr a vařte podle návodu na obalu. Až budete mít pudink hotový, přidejte vanilkové aroma a důkladně promíchejte. Potom nechte směs vychladnout. Mezitím si vyšlehejte šlehačku do tuhé hmoty. Přidejte ji do vychladlého pudinku a jemně vmíchejte (směrem odspoda nahoru), aby se nerozpadla a zároveň se krásně zapracovala do krému. Připravte si vhodnou formu a sušenky si rozdělte na tři stejné části.

Shutterstock

Do zapékací formy o rozměru 20 x 30 cm (nebo podobné) položte základní vrstvu sušenek a dávejte pozor, aby byly těsně u sebe. Potřete je polovinou krému a zakryjte ho druhou vrstvou sušenek. Naneste druhou polovinu krému a vršek zakryjte poslední částí sušenek. Poté si ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem a nalijte ji na vršek dezertu. Vložte formu do lednice minimálně na 3 hodiny (nebo přes noc). Podávejte se šlehačkou a vychutnejte si každé sousto. Dobrou chuť!

Zdroj: tudasfaja.com

Reklama