Nepečené dezerty jsou nejen jednoduché a levné, ale také velmi osvěžující. Jestli chcete mít na talíři něco chutného, sladkého a lahodného, vyzkoušejte dnešní recept. Potřebujete na něj jen pár věcí a s přípravou budete hotoví během chvilky. Díky tomu můžete strávit většinu dne s rodinou a zároveň všechny potěšit s jedinečným dezertem.
Co budete potřebovat?
Na základ i vrstvy dezertu potřebujete své oblíbené sušenky. Můžete si pochopitelně upéct vlastní, anebo jednoduše koupit nějaké v obchodě. Díky tomu si ušetříte práci a užijete si chuť, kterou máte velmi rádi. V kuchyni s tímto receptem strávíte jen chvilku a získáte krásný i chutný dezert pro celou rodinu. Navíc můžete do výroby zapojit i děti. Hlavní je, abyste měli po ruce všechny ingredience:
- domácí sušenky (nebo vaše oblíbené z obchodu) – 50 dkg,
- vanilkový pudinkový prášek – 2 balíčky,
- mléko – 9 dl,
- cukr – 8 lžic,
- vanilkové aroma – 2 lžičky,
- šlehačka – 2 dcl.
Na polevu:
- hořká čokoláda – 150 gramů,
- máslo – 1 lžička,
- šlehačka na ozdobu.
Pracovní postup
Do čistého hrnce nasypte pudinkový prášek. Zalijte ho mlékem, přidejte cukr a vařte podle návodu na obalu. Až budete mít pudink hotový, přidejte vanilkové aroma a důkladně promíchejte. Potom nechte směs vychladnout. Mezitím si vyšlehejte šlehačku do tuhé hmoty. Přidejte ji do vychladlého pudinku a jemně vmíchejte (směrem odspoda nahoru), aby se nerozpadla a zároveň se krásně zapracovala do krému. Připravte si vhodnou formu a sušenky si rozdělte na tři stejné části.
Do zapékací formy o rozměru 20 x 30 cm (nebo podobné) položte základní vrstvu sušenek a dávejte pozor, aby byly těsně u sebe. Potřete je polovinou krému a zakryjte ho druhou vrstvou sušenek. Naneste druhou polovinu krému a vršek zakryjte poslední částí sušenek. Poté si ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem a nalijte ji na vršek dezertu. Vložte formu do lednice minimálně na 3 hodiny (nebo přes noc). Podávejte se šlehačkou a vychutnejte si každé sousto. Dobrou chuť!
Zdroj: tudasfaja.com