Nejlepší bramborová kaše podle receptu od babičky

Reklama

Bramborová kaše je milovanou přílohou snad každého z nás, protože si ji pamatujme z kuchyně našich babiček. Právě babičky vždy uměly tu nejlepší kaši pod sluncem. Naštěstí se můžete inspirovat starými recepty a přinést nejlepší bramborovou kaši i pro svou rodinu. Uvidíte, že vás vaše děti budou milovat a pochutná si celá rodina. A přitom je to neuvěřitelně jednoduché.

Co budete potřebovat?

Potřebujete jen jednu ingredienci navíc, abyste si vážně pochutnali na bramborové kaši. Je to neuvěřitelně snadné a levné, protože potřebujete jen kuřecí vývar. Právě to je tajná ingredience, která vám s přípravou této přílohy pomůže. Na celou přílohu potřebujete pouze:

  • brambory – 1 kg,
  • plnotučné mléko – 1 hrnek,
  • máslo – 4 lžíce,
  • zakysaná smetana – 1/2 hrnku,
  • sůl – 1 lžička,
  • mletý černý pepř – 1/2 lžičky,
  • česnekový prášek – 1/4 lžičky,
  • kuřecí vývar – 1/2 hrnku.
Shutterstock

Pracovní postup

Brambory oškrábejte a nakrájejte na stejně velké kousky. Měly by být asi 5 cm velké. Místo obyčejné vody použijte a uvaření brambor kuřecí vývar. Díky tomu získáte mnohem lepší chuť. Přiveďte vývar k mírnému varu a vařte brambory po dobu asi 15-20 minut. Počkejte, dokud zelenina nezměkne. Nenechte tekutinu přijít do velkého varu, protože jinak se vypaří hodně vývaru. Po uvaření brambory sceďte a nechte si jen malý hrnek vývaru z vaření.

Reklama

Brambory vložte do větší mísy nebo zpět do hrnce. Přidejte k nim máslo a počkejte, dokud se nerozpustí. Poté pomalu přidávejte ohřáté mléko a smetanu ke šlehání. Brambory šťouchejte nebo šlehejte mixérem, dokud nezískáte nádherně hladkou a krémovou bramborovou kaši. Jestli chcete lepší konzistenci, můžete použít i trochu vývaru, který vám zůstal po uvaření brambor. Vše dochuťte solí, mletým černým pepřem a česnekovým práškem podle své chuti. Vše důkladně promíchejte.

Shutterstock

Podávání a skladování

Nejlepší chuť i strukturu si užijete, když naservírujete bramborovou kaši ihned na talíř. Pro krásnější barvu ji můžete ozdobit také čerstvými bylinkami, např. pažitkou nebo petrželí. Důležité je, aby se jednalo o čerstvé bylinky. Jestli vám nějaká kaše zbyde po obědě či večeři, skladujte ji ve vzduchotěsné nádobě v lednici. Vydrží vám až 3 dny. Při ohřívání ji nedávejte do mikrovlnné trouby, ale postavte ji na sporák a přidejte trochu mléka nebo vývaru. Získáte opět tu nejlepší chuť i strukturu. Dobrou chuť!

Zdroj: y-easy-recipes-family.asckat.com

Reklama