Receptů na jednohubky nebo zajímavé svačinky není nikdy dost. Tuto pochoutku připravíte neuvěřitelně rychle, snadno a levně. To je nejlepší kombinace pro každou oslavu i víkendové odpoledne s rodinou. A navíc můžete vše připravit ráno a pochutnat si až večer. Navíc vám poradíme, jak si tento recept přizpůsobit své chuti a užít si pokaždé jinou chuť. A uvidíte, že z talíře zmizí neuvěřitelně rychle a brzy připravíte další várku.
Co budete potřebovat?
Mini sendviče ze sušenek s lahodným sýrem a šunkou jsou úžasně jednoduché a vyrobíte je z pár ingrediencí. Také díky tomu jsou velmi levné, i když si připravíte velké množství těchto pochoutek. Poradíme vám, co všechno potřebujete na základní recept, výrobu krok za krokem a nakonec také možnosti, jak si jednohubky vylepšit. Na výrobu potřebujete:
- krekry Krit nebo Tuc – 1 balení (48 krekrů),
- kvalitní šunka – 8 plátků,
- švýcarský sýr – 8 plátků,
- máslo (rozpuštěné) – 4 lžíce,
- dijonská hořčice – 2 lžičky,
- worcesterská omáčka – 1 lžička,
- česnekový prášek – 1/2 lžičky,
- mák – 1 lžička,
- sušená mletá cibule – 1/2 lžičky.
Pracovní postup
V první řadě si předehřejte troubu na 175 stupňů. Pro snadnější přípravu vyložte plech pečicím papírem. Plátky šunky i sýra nakrájejte na čtvrtky. Díky tomu se nádherně vejdou mezi krekry. Měli byste získat 24 malých čtverečků. Jakmile budete mít šunku a sýr takto připravené, už vám zbývá jen chvilka a budete mít hotovo. Na plech rozložte 24 krekrů. Na každý položte jeden kousek šunky a jeden kousek sýra.
Na každý kousek položte další sušenku, abyste získali netradiční sendvič. V čisté misce smíchejte rozpuštěné máslo, dijonskou hořčici, worcesterskou omáčku, česnekový prášek, mák a sušenou cibuli. Vše důkladně promíchejte, aby se chutě nádherně spojily dohromady. Vezměte mašlovačku nebo menší štětec a potřete každý mini sendvič touto směsí. Získají jedinečnou chuť. Plech vložte do trouby na 10-12 minut. Nechte výsledné jednohubky trochu vychladnout a podávejte. Dobrou chuť!
Tipy na další varianty
Tento recept si můžete vylepšit mnoha způsoby. A díky tomu si také pokaždé užijete jinou chuť se stejným receptem. Pro ostřejší chuť můžete zkusit místo švýcarského sýra použít čedar, provolone nebo pepper jack. Stejně tak můžete vyměnit šunku za salám nebo dokonce za křupavou a chutnou slaninu. Výsledné jednohubky získají úplně jinou chuť i vůni.
Ani vegetariáni nepřijdou zkrátka. Jednoduše vynechte maso a místo toho mini sendviče naplňte extra porcí sýra. Přidat můžete také rajčata, pečené papriky nebo restované žampiony. Jednohubky si nemusíte ani připravovat těsně před konzumací. Klidně si je připravte ráno, zakryjte potravinářskou fólií a uložte do lednice. Večer je jednoduše vyndejte a užijte si jejich chuť s rodinou i hosty.
Zdroj: y-easy-recipes-family.asckat.com