Kuřecí salám z lahve bez škodlivých látek

Reklama

Nechcete jíst klasické klobásy nebo salámy? Připravte si domácí kuřecí salám. Chutná skvěle, je velmi jemný a připravíte ho snadno z celého kuřete. Budete velmi překvapení, jak jednoduchý je celý postup a jak málo ingrediencí potřebujete. Jakmile salám jednou ochutnáte, už nikdy nebudete chtít nic jiného. A máte jistotu, že jíte zcela přírodní produkt z masa bez přidání jakékoli chemie.

Co budete potřebovat?

Kupované klobásy a salámy obsahují mnoho chemických látek, které zaručeně nechcete jíst. Místo toho si připravte vlastní produkt z kuřete, na kterém si všichni pochutnají. Nemusíte používat nutně bio maso, ale pochopitelně vám nic nebrání. U bio nebo domácího kuřete si užijete mnohem lepší chuť a vůni. A nezapomeňte si připravit vhodnou lahev pro výrobu. Na kuřecí salám potřebujete:

  • celé kuře – 2 kg,
  • mrkev – 1 ks,
  • cibule – 1 ks,
  • bobkový list – 1 ks,
  • nové koření – 3-4 kuličky,
  • instantní želatina – 25 gramů,
  • červená řepa – kousek,
  • sůl – podle chuti,
  • sladká paprika – podle chuti,
  • česnek – 2 stroužky,
  • plastová lahev – 1 1/2 litru.
plyashka.com

Pracovní postup

Celé kuře vložte do velkého hrnce a lijte ho vodou. Vařte kuře na mírném ohni, dokud nebude hotové. Asi 20-30 minut před koncem vaření přidejte do hrnce mrkev, cibuli, bobkový list a nové koření. Celkově byste měli kuře vařit po dobu hodiny až hodiny a půl. Maso musí jít velmi snadno od kosti. Vývar ihned nevylévejte a nechte si 300 ml vývaru na později. Poté můžete kuře scedit a nechat vychladnout. Do vývaru přidejte instantní želatinu, promíchejte a počkejte, dokud nenabobtná.

plyashka.com
Reklama

Až bude kuře vychladlé, oddělte maso od kostí. Nezapomeňte maso také natrhat nebo nakrájet na menší kousky. Pro lepší barvu je dobré použít trochu červené řepy. Nastrouhejte ji a vymačkejte z ní šťávu. Kuřecí maso vložte do hluboké nádoby, přidejte vývar s želatinou, sůl, sladkou papriku, česnek (nakrájený na kousky) a šťávu z červené řepy. Vše rozmixujte tyčovým mixérem. Láhev důkladně umyjte a odřízněte hrdlo. Masovou pastu nalijte do láhve, zakryjte potravinářskou fólií a nechte v lednici minimálně 3 hodiny. Dobrou chuť!

Zdroj: plyashka.com

Reklama