Italská omáčka z rajčat a papriky se hodí ke všemu!

Reklama

Italové přesně vědí, jak připravit tu nejlepší omáčku. Nejde jen o omáčku na pizzu, ale celkově u nich najdete to nejlepší. Inspirujte se tímto receptem a pochutnejte si na nejlepší omáčce, kterou můžete použít na cokoli během celé zimy. Stačí vám jen pár ingrediencí a získáte to nejlepší. Jestli máte domácí rajčata, pochutnáte si ještě více, zpracujete domácí zeleninu a ušetříte si peníze.

Co budete potřebovat?

Na výrobu vám postačí jen pár základních ingrediencí a mnoho lidí si pěstuje na zahradě zeleninu, kterou můžete pochopitelně využít naplno. Před začátkem práce nezapomeňte na sterilizaci sklenic a víček, protože bez tohoto kroku si omáčku neužijete příliš dlouho. Jinak stačí, když si připravíte:

  • rajčata – 3 kg,
  • červená paprika – 400 gramů,
  • česnek – 2 hlavy,
  • chilli – 1/2 ks,
  • cibule – 300 gramů,
  • sůl – 40-45 gramů,
  • cukr – 100-120 gramů,
  • olivový olej – 100 ml,
  • mletý černý pepř – 1/2 lžičky,
  • sladká paprika – 1 lžíce,
  • italské bylinky – 1 lžíce,
  • ocet – 30 ml.
plyashka.com

Pracovní postup

Čerstvá rajčata, papriky a cibuli nakrájejte najemno, prožeňte mlýnkem na maso nebo hoďte do mixéru. Vše vložte do hrnce a od bodu varu vařte směs po dobu 20 minut. Poté nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Tekutinu sceďte nebo odstraňte naběračkou. Poté hmotu propasírujte přes jemné síto, abyste získali velmi jemnou omáčku. Poté omáčku  znovu přiveďte k varu, přidejte sůl, cukr, chilli, nasekaný česnek, olej, koření a ocet. Vařte dalších 15-20 minut.

plyashka.com
Reklama

Posledním krokem při výrobě omáček na později je pochopitelně jejich zavaření. V tomto případě je to velmi jednoduché. Horkou omáčku nalijte do sterilizovaných sklenic a pevně uzavřete víčkem. Nezapomeňte sterilizovat také víčka. Nakonec sklenice otočte dnem vzhůru, zakryjte dekou a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Nakonec omáčku skladujte na chladném a tmavém místě. Jestli si připravíte menší množství omáčky, můžete ji také nechat v lednici. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: plyashka.com

Reklama