Přijít s rychlým receptem na večeři není vždy jednoduché. Jistě už také nevíte, co po práci snadno a rychle připravit. Dnešní recept můžete použít nejen pro svou rodinu, ale také návštěvy. Hlavně děti si na tomto pokrmu pochutnají nejvíce, protože v něm spojíte párky a strouhaný sýr, což je pro většinu z nich ta nejlepší kombinace. Jako nádivku můžete použít klobásy, tenké párky nebo jiné jemné maso. Podívejte se do lednice a zajisté najdete něco, co se do jídla bude dokonale hodit.
Tento recept stojí za zkoušku, protože si ho zajisté zamilujete. Vše je jednoduché, potřebujete jen pár ingrediencí a formu na biskupský chlebíček. Jestli ji nemáte, můžete použít také menší zapékací formu, kterou vyložíte pečicím papírem. Je důležité, aby byla forma trochu vyšší, protože těsto při pečení získá krásný objem.
Co budete potřebovat?
Pár obyčejných surovin a získáte vynikající oběd nebo večeři pro sebe, partnera i děti. Všechno dáte dohromady během pár minut, upečete během půl hodiny a máte jídlo na talíři. Na výrobu tohot jedinečného pokrmu potřebujete:
- vejce – 3 ks,
- čerstvé mléko – 250 ml,
- máslo – 50 gramů,
- mouka – 500 gramů,
- prášek do pečiva – 1 balíček,
- sůl – podle chuti,
- tavený sýr – 4 plátky,
- klobása, šunka nebo párky – 4 ks,
- strouhaný sýr (eidam, mozzarella) – 100 gramů.
Pracovní postup
Do hluboké mísy nalijte mléko a rozklepněte dvě celá vejce. Přidejte také jednu čajovou lžičku soli a rozpuštěné (a vychladlé) máslo. Vše důkladně prošlehejte metličkou, aby se všechny ingredience nádherně spojily. Do tekuté směsi prosejte mouku a prášek do pečiva. Znovu směs důkladně prošlehejte mixérem, dokud nezískáte husté těsto bez hrudek. Máte-li formu na biskupský chlebíček, použijte ji a vyložte ji pečicím papírem. Poté do něj nalijte hotové těsto.
Povrch těsta vyrovnejte lžící nebo stěrkou. Poté celý povrch potřete rozšlehaným vejcem. Ujistěte se, že se dostalo i do rohů. Na vršek položte plátky taveného sýra a zakryjte s nimi celý povrch. Poté přidejte šunku, klobásy nebo párky podle svého výběru. Nakonec všechno zasypte strouhaným sýrem. Dávejte si pozor, aby zakryl celé párky nebo šunku. Troubu předehřejte na 180 stupňů a pečte po dobu 30 minut. Nejlépe si na pokrmu pochutnáte ihned po upečení, ale můžete ho podávat i studený. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: zajenata.bg