Rychlá a jednoduchá buchta s jablky a zakysanou smetanou

Reklama

Podzim je ideálním obdobím pro jablečné dezerty, protože jsou nyní jablka nejchutnější a seženete je velmi levně. Jestli na ně máte chuť a nechcete si je pouze nakrájet do misky jako malou svačinku, můžete zkusit dnešní recept na jablečnou buchtu. Je velmi jednoduchá, připravíte ji za pár minut a pochutnají si úplně všichni, včetně dětí.

Co budete potřebovat?

Domácí buchty jsou obvykle snadné a potřebujete jen pár věcí. Ani tento recept není žádnou výjimkou. Základem jsou pochopitelně chutná a čerstvá jablka. Pokud máte možnost, snažte se při nákupu sáhnout po sladších kouscích, ideálně po červených odrůdách jablek. Kyselá jablka nebudou fungovat tak dobře. Kromě toho potřebujete příliš mnoho, jen základní ingredience, které máte jistě doma:

  • vejce – 3 ks,
  • cukr – 120 gramů,
  • sůl – špetka,
  • vanilkový cukr – 1 lžička,
  • zakysaná smetana – 150 gramů,
  • rostlinný olej – 100 ml,
  • mouka – 300 gramů,
  • prášek do pečiva – 1 lžíce,
  • jablka – 4 ks.
Shutterstock

Pracovní postup

Ve velké míse prošlehejte vejce se solí, vanilkou a cukrem. Nejlépe se vám to podaří s mixérem. Poté přidejte do směsi zakysanou smetanu, rostlinný olej a vše důkladně promíchejte. V jiné míse promíchejte mouku s práškem do pečiva a poté ji prosejte do vaječné směsi. Míchejte, dokud nezískáte hustou a homogenní směs. Z jablek odstraňte jádřince a semínka. Ovoce nakrájejte na malé kostičky. Jablka přidejte do těsta a jemně promíchejte.

Shutterstock
Reklama

Vhodnou zapékací formu vymažte máslem a vysypte moukou. Troubu předehřejte na 180 stupňů a mezitím těsto nalijte do připravené formy. Až bude trouba předehřátá, vložte do ní připravenou buchtu a pečte ji po dobu 60 minut. Po upečení a vychladnutí můžete vršek zasypat moučkovým cukrem, ale není to nutné. Nezapomeňte těsto zkontrolovat špejlí, abyste si byli jistí, že je pořádně upečené. Špejle musí být zcela čistá, když ji vyndáte z těsta. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: souspark.ru

Reklama