Jableční šneci se skořicí na sychravé podzimní dny

Reklama

Podzim je v plném proudu a právě nyní je nejlepší čas na pečení šneků na všechny způsoby. Spojení jemného těsta, jablek a skořice je klasika, která se nikdy neomrzí. Těsto si nemusíte kupovat v obchodě, i když je to jednodušší. Uvidíte, že příprava vlastního těsta není vůbec náročná a výsledná chuť je mnohem lepší než u kupovaného listového těsta. Jakmile si je jednou připravíte od základu, už s tím nikdy nepřestanete a navíc na sebe můžete být náležitě pyšní, že jste si proces nezkrátili.

Co budete potřebovat?

Základní ingredience snadno proměníte ve vynikající a nádherný dezert pro celou rodinu. Jestli si chcete doma užít nejkrásnější podzimní atmosféru, krásnou vůni a ještě k tomu si pochutnat, tohle je recept pro vás. Navíc zde můžete zpracovat jablka, která již nechcete jíst syrová. Šneci se navíc hodí také jako svačina pro děti do školy. Uvidíte, že budou nadšení, až ve škole otevřou krabičku a uvidí tuto pochoutku. Na těsto potřebujete:

  • pšeničná mouka – 500 gramů,
  • sušené droždí – 10 gramů,
  • cukr – 100 gramů,
  • celé vejce – 1 ks,
  • vaječný žloutek – 1 ks,
  • teplé mléko – 100 ml,
  • rozpuštěné máslo – 50 gramů,
  • sůl – špetka.
Shutterstock

Na náplň:

  • velká jablka – 4 ks,
  • cukr – 100 gramů,
  • mletá skořice – 1 polévková lžíce,
  • citronová šťáva – z 1 ks.
Reklama

Na potření:

  • vaječný žloutek – 1 ks,
  • mléko – 1 polévková lžíce.

Pracovní postup

V malé misce nechte rozpustit droždí v teplém mléku. Do velké mísy nasypte mouku, cukr, špetku soli a rozpuštěné máslo. Do suché směsi přidejte také vejce, vaječný žloutek a obsah malé misky. Míchejte, dokud nezískáte homogenní a hladké těsto. Mísu zakryjte látkovou utěrkou a nechte těsto kynout 1 hodinu na teplém místě. Mezitím si připravte náplň. Oloupejte jablka, odstaňte jádřince, semínka a nakrájejte ovoce na malé kostičky. Jablka, cukr, skořici a citronovou šťávu vložte do hrnce.

Shutterstock

Směs na náplň vařte na středním ohni, dokud jablka nezměknou. Tekutina se musí redukovat. Poté hrnec odložte stranou. Na pomoučené ploše rozválejte těsto do obdélníku. Jablečnou směs naneste na těsto, ale nechte volné kraje. Těsto srolujte do rolády a povrch potřete rozšlehaným žloutkem s trochou mléka. Roládu nakrájejte na 2 cm silné plátky a vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180 stupňů a pečte po dobu 20-25 minut dozlatova. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: tastyfood.top

Reklama