Pečený květák se sýrem, bramborami a česnekovým máslem

Reklama

Květák není zrovna oblíbený druh zeleniny. Jakmile ho ovšem umíte správně připravit, stane se neodolatelným doplňkem vašeho jídelníčku. A uvidíte, že si na něm pochutnají všichni. Dokonce i děti a členové rodiny, kterým květák obvykle nechutná.

Co budete potřebovat?

Máme pro vás recept na květák zapečený se sýrem, který doplníte vařenými bramborami s cibulí a česnekovým máslem. Takové spojení je naprosto dokonalé a pochutná si na něm celá rodina. Potřebujete sice trochu více ingrediencí, ale rozhodně se vám vyplatí a v kuchyni nestrávíte příliš mnoho času. Na přípravu květáku potřebujete:

  • květák – 1 ks,
  • sůl – 1 lžička,
  • olivový olej,
  • vejce – 2 ks,
  • smetana – 30 ml,
  • mozzarella,
  • mletá paprika – podle chuti,
  • mletý černý pepř – podle chuti,
  • parmazán – podle chuti.
Shutterstock

Na brambory s česnekovým máslem:

  • brambory – 1 kg,
  • sůl – 50 gramů,
  • česnek – 2 stroužky,
  • cibule – 1 ks,
  • paprika – 1 ks,
  • jarní cibulka – podle chuti,
  • sůl – podle chuti,
  • mletý černý pepř – podle chuti.

Pracovní postup

Reklama

Květák rozdělte na jednotlivé růžičky. Nejdřív je uvařte v osolené, vroucí vodě po dobu 5 minut. Sceďte je a dejte stranou. Troubu si předehřejte na 180 stupňů. Květák pokapejte olivovým olejem a rozložte do zapékací formy. V misce si rozšlehejte vejce se špetkou soli, smetanou a pepřem. Vaječnou směsí zalijte celý květák a dávejte pozor, abyste ochutili každý kousek květáku. Následně květák zasypte parmazánem nebo mozzarellou podle chuti. A nezapomeňte na mletou papriku.

Shutterstock

Pečte po dobu 20 minut, dokud nebude květák zlatý. Mezitím si nakrájejte brambory na kostičky a vařte je 10 minut v osolené vodě. Na pánvi rozpusťte máslo orestujte česnek a poté přidejte scezené brambory. Přidejte nakrájenou cibuli s paprikou a dál vařte, dokud zelenina nezměkne. Pečený květák podávejte s vařenými bramborami a česnekovým máslem. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: elmenyorszag.com

Reklama