Došli Vám už nápady, co připravit těm Vaším mlsným jazýčkům k nedělnímu obědu? Pak se určitě inspirujte tímto skvělým recept, na kterém si pochutná celá Vaše rodina. Co více, nevyžaduje moc času ani námahy!
Reklama
[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?
Na hlavní chod:
- 1 kg kuřecích prsou
- 150 g smetany
- 2 vejce
- 4 stroužky česneku
- 1 ČL papriky
- sůl dle chuti
- koření dle chuti
- hladkou mouku
- slunečnicový olej
Na přílohu:
- 1 kg brambor
- 1 cibuli
- 50 g másla
- 100 g uzeného sýra
- sůl dle chuti
- 150 g smetany
- 1 PL strouhanky
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Jak na to?
- Nejprve si ve větší misce připravte marinádu a to tak, že si vyšlehejte vejce, zakysanou smetanu, prolisovaný česnek a koření.
- Následně si očistěte kuřecí prsa a ty následně naložte v připravené marinádě. Doporučujeme nechat odležet min. 2 hodiny. Pokud můžete, nejlepší by bylo počkat klidně i celou noc.
- Poté marinovaná prsa obalte v mouce a osmažte na předehřátem slunečnicovém oleji. Na závěr je posypte ještě strouhaným uzeným sýrem.
- Teď přichází na řadu příloha, čímž jsou famózní zapečené brambory. Ty si připravíte tak, že si nastrouháte brambory na struhadle a následně dochutíte solí, pepřem a kořením. Poté stačí už jen přidat na plátky nakrájenou cibuli, uzený sýr a máslo.
- Pekáč si určitě nezapomeňte vymazat olejem, případně máslem, a poté do něj vložte hotovou bramborovou směs. Na závěr ještě zalijte zakysanou smetanou a posypte navrch strouhankou.
- Péct byste měli v troubě předem vyhřáté na 180 stupňů.
Dobrou chuť přejeme!
Reklama