Skvělý nápad na nedělní oběd! Křehká kuřecí prsa se zapečenými bramborami. Uvidíte, že si je zamiluje opravdu každý!

Došli Vám už nápady, co připravit těm Vaším mlsným jazýčkům k nedělnímu obědu? Pak se určitě inspirujte tímto skvělým recept, na kterém si pochutná celá Vaše rodina. Co více, nevyžaduje moc času ani námahy!

Reklama

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

Na hlavní chod:

  • 1 kg kuřecích prsou
  • 150 g smetany
  • 2 vejce
  • 4 stroužky česneku
  • 1 ČL papriky
  • sůl dle chuti
  • koření dle chuti
  • hladkou mouku
  • slunečnicový olej

Na přílohu:

  • 1 kg brambor
  • 1 cibuli
  • 50 g másla
  • 100 g uzeného sýra
  • sůl dle chuti
  • 150 g smetany
  • 1 PL strouhanky

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Jak na to?

  1. Nejprve si ve větší misce připravte marinádu a to tak, že si vyšlehejte vejce, zakysanou smetanu, prolisovaný česnek a koření.
  2. Následně si očistěte kuřecí prsa a ty následně naložte v připravené marinádě. Doporučujeme nechat odležet min. 2 hodiny. Pokud můžete, nejlepší by bylo počkat klidně i celou noc.
  3. Poté marinovaná prsa obalte v mouce a osmažte na předehřátem slunečnicovém oleji. Na závěr je posypte ještě strouhaným uzeným sýrem.
  4. Teď přichází na řadu příloha, čímž jsou famózní zapečené brambory. Ty si připravíte tak, že si nastrouháte brambory na struhadle a následně dochutíte solí, pepřem a kořením. Poté stačí už jen přidat na plátky nakrájenou cibuli, uzený sýr a máslo.
  5. Pekáč si určitě nezapomeňte vymazat olejem, případně máslem, a poté do něj vložte hotovou bramborovou směs. Na závěr ještě zalijte zakysanou smetanou a posypte navrch strouhankou.
  6. Péct byste měli v troubě předem vyhřáté na 180 stupňů.

Dobrou chuť přejeme!

Reklama