Tipy na 3 druhy jednoduchého a rychlého cukroví

Reklama

Každá rodina má osvědčené recepty na cukroví, které se dědí z generace na generaci. Možná ale chcete zkusit něco nového a mnohem jednoduššího než obvykle. Právě proto pro vás máme tři tipy na pečení, které vám zabere jen chvilku a získáte velké množství chutných kousků, které budou vypadat krásně a neokradou vás o čas s rodinou během vánočních svátků.

Shutterstock

Měkké perníčky

Většina z nás chce mít na talíři krásně nazdobené perníčky, ale většina lidí také nechce čekat, až změknou. Když do receptu přidáte vlažný med a jedlou sodu, získáte nádherně měkké perníčky, do kterých se můžete pustit ihned po upečení a druhý den nebudou tvrdé. Zkuste svůj tradiční recept a přidejte do něj tyto dvě suroviny, anebo si najděte recept, ve kterém bude také med s jedlou sodou. Právě tyto dvě suroviny zajistí, že si užijete nejlepší chuť i strukturu perníčků.

Kokosové sušenky s máslovým těstem

Sušenkové cukroví je nejoblíbenější, protože ho připravíte velmi jednoduše, rychle a levně. Kokosové sušenky zakapané rozpuštěnou čokoládou jsou skvělou volbou pro všechny, kdo milují kokos a chtějí si užít trochu jinou chuť než u klasických máslových sušenek. Celý příprava není časově náročná a získáte velké množství sušenek, které vám vydrží během celých Vánoc a všichni si na nich pochutnají. Navíc na talíři vypadají velmi dobře a chutně.

Shutterstock

Ořechové podkovy s čokoládou

Reklama

Ořechové těsto si můžete vytvarovat do jakéhokoli tvaru, ale chuť bude vždy skvělá. Jestli máte doma dostatek vlašských ořechů, rozhodně se do tohoto cukroví pusťte. Velkou výhodou tohoto cukroví je fakt, že dokonce i z malého těsta získáte hodně kousků, které potěší celou rodinu po dlouhou dobu. Navíc každý kousek můžete ozdobit čokoládou, která těstu přidá další chuťovou úroveň. A na mnoho druhů ořechového cukroví nepotřebujete vejce, takže také hodně ušetříte během svátečního pečení.

Zdroj: ketkes.com

Reklama