Suroviny
- 500 g zakysané smetany
- 2 šálkymoučkového cukru (nebo méně/více, podle chuti)
- 3 l žíceželatiny v prášku
- 50 g jahody
- pár bobulíhroznů
- 2 ks kiwi
- 1 ks pomeranč
- 2 ks banány
- 1 bal.máslových sušenek
Postup přípravy
- Připravíme si větší salátovou misku, kterou vyložíme potravinářskou fólií.
- V druhé misce si smícháme všechny suroviny, které jsou potřebné pro přípravu dortu – želatinu připravíme podle návodu na obalu, máslové sušenky pouze polámte na větší kousky, nemusíte je mixérem mixovat na jemný prášek a ovoce nakrájejte na menší kousky.
- Celou hmotu navrstvíme do misky s fólií a pěkně uhladíme. Odložíme do chladničky ztuhnout na několik hodin a pak dort pomocí fólie vyjmeme z misky.
- Krájíme ostrým nožem a můžeme servírovat. Název hrk hrk znamená, že je nejen připraven velmi rychle, ale i to, že z talíře zmizí vysokou rychlostí a můžete se „hrk hrk“ pustit do přípravy nového dortu.
Reklama