Oslaďte si všední odpoledne výjimečným dezertem plným slaďoučkých banánů a lahodného vanilkového krému. Díky jednoduché přípravě ho zvládne opravdu každý.
Reklama
Potřebujeme:
- 5-6 ks banánů nakrájených na kolečka
- 1 bal. dětských piškotů
- 250 g mascarpone nebo jemného tvarohu
- 250 ml mléka
- 250 g Salka (nevařeného)
- 1 bal. vanilkového pudinku bez vaření (Crème Olé)
- 300 ml smetany na šlehání 33%
- 1 bal ztužovače do šlehačky
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Postup:
Dezert můžeme připravovat v klasické formě na pečení příp. v alobalové formě na grilování. Dětskými piškoty vyložíme dno připravené formy a na piškoty uložíme kolečka banánů. Mascarpone přendáme do větší misky a vyšleháme při nízkých otáčkách. Pak k mascarpone přidáme salko. Pudinkový prášek ušleháme ve studeném mléce, dokud hmota nezhoustne. Pak vmícháme do směsi mascarpone a salka. Nakonec do směsi přidáme vanilkovou esenci.
⇓ OBRÁZKOVÝ POSTUP ⇓
Reklama