Recept na nejlepší „pudingáče“, po kterých si pochutná celá rodina

Jsou chutné a když si je jednou uděláte, určitě to nebude naposledy. Budete je dělat pravidelně a doma se po nich velmi rychle zapráší.

Reklama

Těsto:

  • 250ml mléka
  • 2dcl oleje
  • 3 žloutky
  • 400g hladké mouky
  • 10 lžic moučkového cukru
  • špetka soli
  • 20g droždí

Krém:

  • 3 balení vanilkového pudinku
  • 750ml mléka
  • 3 vanilkové cukru
  • 5-6 lžic krystalového cukru
  • 180g másla
  • Pak budeme potřebovat:
  • Žloutek na potření
  • Moučkový cukr na posypání

Postup zde:

pudingac-1

Postup: 

Připravíme si kvásek z 2 lžic cukru, mléka a droždí. V míse smícháme mouku, sůl, cukr, žloutek, mléko, olej a kvásek.

Počkáme, dokud nakyne těsto. Následně si uděláme pudink, který po vychladnutí smícháme s máslem. Směs dáme do lednice.

Z těsta si uděláme válečky o průměru asi 1 cm a dlouhé 20cm. Přehneme je na polovinu, pleteme jejich a konec vsuneme dolů.

Zdroj: nejrecept.cz

Reklama