Jen dvě ingredience a 10 minut budete potřebovat na výrobu domácího mascarpone, které je mnohem chutnější než to z obchodu

Určitě to znáte i vy. Ten skvělý pocit, když si můžete nějakou potravinu, kterou běžně kupujete v obchodě, vyrobit i sami doma. Já osobně vždy tuto příležitost využívám a není tomu jinak ani u tohoto receptu. Domácí krémové mascarpone si připravíte už ze dvou ingrediencí.

Reklama

Mascarpone asi většina z nás využívá při přípravě dezertů. Je skvělé do krémů, jako našlehaná zmrzlina, oslazené s medem jej můžete podávat jen tak s ovocem, ale naplníte jím i ravioli. Mascarpone si prostě místo v naší kuchyni určitě zaslouží.

Už se mi párkrát stalo, že byl tento krémový sýr (ano je to sýr) vyprodán a nic na světě prostě mascarpone nenahradí. Co mi jiné zbývalo než změnit recept a koupit alespoň zakysanou smetanu? Pak jsem ale narazila na tento skvělý a jednoduchý recept.

Samotná příprava trvá přibližně 10 minut a mascarpone pak už jen odpočívá v lednici minimálně jednu noc. Na další den ho už můžete použít například do palačinek nebo na lívance. Vaříte zdravě, rádi a bez éček a jiných látek, tento recept je určen přímo pro vás.

POKRAČOVÁNÍ DALŠÍ STRÁNCE ➔

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

Reklama
Pokračování článku na další stránce