Z tradičního receptu na palačinky udělala netradiční. Už nikdy nebudete palačinky připravovat obvyklým způsobem

Palačinky s tvarohem asi nejsou žádné překvapení. Skvělé jídlo, které většina z nás zbožňuje. Co se však stane, pokud nebudou připravené podle tradiční receptury? Pokud v kuchyni rádi experimentujete a rádi zkoušíte něco nového, případně rádi obměňujete klasické pokrmy trochu jinak, tento recept se vám určitě bude líbit.

Reklama

pecenepalacinky7 Tyto palačinky jsou velmi jemné a doslova se rozpouštějí v ústech. To vše právě kvůli tomu, že jsou připraveny z mléka a škrobu. Vyzkoušejte a posuďte sami!

Budete potřebovat:

  • 6 vajíček
  • 0,5 litru mléka
  • 2 lžičky škrobu
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 300 gramů tvarohu
  • cukr podle chuti
  • zakysaná smetana podle chuti
  • máslo podle chuti

Postup:

V misce si smícháme 5 vajíček s cukrem. Následně přidáme škrob a za stálého míchání nám vznikne směs, která by neměla obsahovat žádné hrudky. K cestu přidáme mléko a olej a necháme ho asi 15 minut odstát. Těsto by mělo mít tekutější konzistenci.

Reklama
Pokračování článku na další stránce