Palačinky s tvarohem asi nejsou žádné překvapení. Skvělé jídlo, které většina z nás zbožňuje. Co se však stane, pokud nebudou připravené podle tradiční receptury? Pokud v kuchyni rádi experimentujete a rádi zkoušíte něco nového, případně rádi obměňujete klasické pokrmy trochu jinak, tento recept se vám určitě bude líbit.
Tyto palačinky jsou velmi jemné a doslova se rozpouštějí v ústech. To vše právě kvůli tomu, že jsou připraveny z mléka a škrobu. Vyzkoušejte a posuďte sami!
Budete potřebovat:
- 6 vajíček
- 0,5 litru mléka
- 2 lžičky škrobu
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 300 gramů tvarohu
- cukr podle chuti
- zakysaná smetana podle chuti
- máslo podle chuti
Postup:
V misce si smícháme 5 vajíček s cukrem. Následně přidáme škrob a za stálého míchání nám vznikne směs, která by neměla obsahovat žádné hrudky. K cestu přidáme mléko a olej a necháme ho asi 15 minut odstát. Těsto by mělo mít tekutější konzistenci.