Výborná smažená cuketa s ořechy a česnekem: jednoduchý a rychlý recept, který bude mít úspěch!

Cuketa patří mezi nejoblíbenější druhy zeleniny, na které nedám dopustit. Dá se připravit na mnoho způsobů a chutná mi jak smažená, tak i pečená nebo restovaná. Dnes pro vás mám recept na smaženou cuketu, ke které stačí přidat ořechy a česnek a rázem vykouzlíte doslova chuťovou pohádku. Nevěříte? Tak to schválně vyzkoušejte!

Reklama

Cuketa, ořechy a česnek – to jsou tři základní ingredience, na kterých postavíte opravdu výborný a rychlý recept. Jakmile ho jednou vyzkoušíte, budete jej připravovat pořád a pořád dokola!

Smažená cuketa – rychlovka za pár korun, kterou si zamilujete

Cuketa je oblíbená zelenina, kterou si mnoho lidí pěstuje doma, ani v obchodě však nestojí svět. Dá se s ní skvěle pracovat a připravit ji na mnoho a mnoho chutných způsobů. Třeba jako na ten dnešní, který se vám chystám prozradit.

Co budete potřebovat na přípravu?

  • cuketu
  • 3 stroužky česneku
  • hrst vlašských ořechů
  • čerstvou petrželku
  • olej
  • sůl a pepř

Jak postupovat při přípravě?

  1. Cuketu omyjte, osušte a oloupejte. Má-li cuketa jadérka, vykrojte je.
  2. Cuketu nakrájejte na kostičky.
  3. Na pánev dejte trochu oleje a nechte jej na mírném plameni rozpálit.
  4. Jakmile se olej rozehřeje, přidejte cuketu a opečte ji dozlatova.
  5. Petrželku omyjte a nasekejte na drobno.
  6. Česnek rozmačkejte.
  7. Vlašské ořechy rozmixujte, můžete je i na drobno nasekat nožem.
  8. V misce smíchejte petrželovou nať, utřený česnek, ořechy, trochu oleje a sůl a pepř.
  9. Směs poté přidejte k cuketě a všechny suroviny spolu dobře promíchejte.

Tuhle směs můžete podávat jako přílohu k masu, pochutnat si na ni můžete i s bramborem a vykouzlit tak rychlou, jednoduchou a chutnou večeři.

Reklama