Pokud milujete sladké tak jako já, pak vám určitě nesmí uniknout recept na nepečený čokoládový dezert se zakysanou smetanou, který si doma připravíte během chviličky a ze surovin, které běžně máme doma snad všichni. Ačkoli se na první pohled tváří jednoduše, svou lahodnou chutí vás okamžitě odzbrojí!
Nepečený čokoládový dezert se zakysanou smetanou je opravdová lahůdka. Na jeho přípravu nepotřebujete mnoho surovin, vykouzlíte jej během chviličky, ale zaručuji vám, že se po něm u vás doma jenom zapráší!
Co budete potřebovat na přípravu?
- 1 l mléka
- 4 banány
- 2 balíčky BeBe sušenek (jedny světlé a jedny tmavé)
- 2 zakysané smetany
- špetku cukru krupice
- 2 balíčky vanilkového pudinku
- čokoládu na nastrouhání
Jak postupovat při přípravě?
- Banány oloupejte a nakrájejte na kolečka o síle cca 1 cm.
- Sušenky vyskládejte na plech a nechte je nasáknout mlékem.
- Smetanu smíchejte s cukrem.
- Jakmile budou sušenky měkké, naneste na ně smetanu a poklaďte je kolečky banánů.
- Proces opakujte do té chvíle, dokud vám vyjdou suroviny.
- Horní vrstva by měla být tvořena smetanou.
- Na závěr dezert posypejte čokoládovými hoblinkami a vložte do lednice, kde tuhle sladkou dobrotu nechte cca 3 hodinky odpočívat a tuhnout.
Nepečený čokoládový dezert se zakysanou smetanou je u nás doma velmi oblíbený. Já ho mám ráda, protože je jednoduchý na přípravu a děti jej zbožňují, protože je krásně slaďoučký. Vždycky zmizí z plechu během jediného odpoledne!